Τετάρτη 12 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Ολοι στο συλλαλητήριο στις 19 Γενάρη!
  • Προετοιμασία του συλλαλητηρίου στις 19 Γενάρη, ενάντια στο σχέδιο νόμου για την Ανώτατη Εκπαίδευση και συνολικά στα μέτρα της κυβέρνησης
  • Διαρκείς κινητοποιήσεις για το δικαίωμα στη μετακίνηση και τη σίτιση των φοιτητών και των σπουδαστών

Από παλιότερη κινητοποίηση του ΜΑΣ στα Προπύλαια
Από παλιότερη κινητοποίηση του ΜΑΣ στα Προπύλαια
Με εξορμήσεις και κινητοποιήσεις οι Επιτροπές Αγώνα στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της Αθήνας καλούν τους φοιτητές και τους σπουδαστές να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο, που διοργανώνει το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), την Τετάρτη 19 Γενάρη (12 το μεσημέρι στην Ομόνοια). Χτες, το πλαίσιο του ΜΑΣ, υπερψήφισε η Γενική Συνέλευση της ΣΕΜΦΕ στο ΕΜΠ. Οι Επιτροπές Αγώνα συνεχίζουν τη δράση τους και με καλέσματα σε μαθήματα, συνελεύσεις ετών, συνελεύσεις για το συλλαλητήριο, αλλά και για τη συνολικότερη οργάνωση της πάλης των φοιτητών και των σπουδαστών ενάντια στο σχέδιο νόμου της κυβέρνησης, για το «Πανεπιστήμιο» ΑΕ και τα μέτρα της κυβέρνησης που έχουν ισοπεδώσει κάθε δικαίωμα των εργαζομένων και των οικογενειών τους. Οι δυνάμεις του ΜΑΣ τις επόμενες μέρες θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις με απαίτηση τη δωρεάν μετακίνηση για τους φοιτητές και τους σπουδαστές σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Κινητοποίηση για τη δωρεάν σίτιση

Από προχθές στο ΤΕΙ Αθήνας πληρώνουν για τη σίτισή τους ακόμα και οι σπουδαστές που είχαν κάρτα σίτισης, με «δικαιολογία» την ανανέωση των καρτών και την επανακατάθεση δικαιολογητικών, όπως καταγγέλλουν οι δυνάμεις του ΜΑΣ στο ΤΕΙ. Οι Επιτροπές Αγώνα αντέδρασαν από την πρώτη στιγμή και έκαναν κινητοποίηση τη Δευτέρα, με αποτέλεσμα οι φοιτητές και οι σπουδαστές να φάνε δωρεάν. Χτες, συνέχισαν με παράσταση διαμαρτυρίας στον πρόεδρο του ΤΕΙ, ο οποίος δεν είχε να απαντήσει κάτι συγκεκριμένο.

Συνήθως η κατάθεση των δικαιολογητικών γίνεται το Σεπτέμβρη, όπως έγινε και φέτος. Παρ' όλα αυτά, ακυρώθηκαν οι κάρτες σίτισης των σπουδαστών και μέχρι να φέρουν τα δικαιολογητικά και να πάρουν τη νέα κάρτα, τους ζητείται να πληρώνουν κανονικά!

Οι δυνάμεις του ΜΑΣ μετά την παράσταση διαμαρτυρίας έκαναν κινητοποίηση - και πάλι - στο εστιατόριο της σχολής, όπου και έκαναν «κατάληψη» στην ταμειακή μηχανή και οι φοιτητές έφαγαν δωρεάν. Το ΜΑΣ έχει προχωρήσει πολλές φορές σε κινητοποιήσεις απαιτώντας δωρεάν σίτιση και συνεχίζει να διεκδικεί τα δικαιώματα των φοιτητών και των σπουδαστών, που ήδη είναι μειωμένα και με το νέο νόμο - πλαίσιο που προωθεί η κυβέρνηση, επιδιώκεται να αφαιρεθούν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ