Τετάρτη 12 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Ενταση σε Γάζα και εντός της ισραηλινής κυβέρνησης

Δεύτερη έκκληση της «Χαμάς» να τερματιστούν οι επιθέσεις κατά Ισραήλ

ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ.--

Δεύτερη έκκληση, εντός δύο ημερών, απηύθηνε η ηγεσία της «Χαμάς» στη Λωρίδα της Γάζας για να τερματιστούν οι επιθέσεις με όλμους και ρουκέτες κατά του Ισραήλ, μετά από τις τρεις ρουκέτες που έπληξαν τα περίχωρα της πόλης Ασκελόν, το απόγευμα της Δευτέρας. Ακολούθησε, χθες, ο θάνατος από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή ενός μέλους του στρατιωτικού σκέλους της «Τζιχάντ», νότια στο Κχαν Γιούνις, και οι απειλές εκδίκησης της ισλαμιστικής οργάνωσης.

Ενταση επικρατεί, όμως, και εντός του κυβερνητικού συνασπισμού του Ισραήλ. «Φωτιές» άναψε, για άλλη μια φορά, ο ακροδεξιός υπουργός Εξωτερικών, ζητώντας να γίνουν δικαστικές έρευνες κατά όσων ισραηλινών οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων επικρίνουν την κυβέρνηση και πιέζουν ιδιαίτερα για την τιμωρία στρατιωτών που διαπράττουν εγκλήματα πολέμου. Το αίτημά του απορρίφθηκε από σημαίνοντα στελέχη του κόμματος Λικούντ, του πρωθυπουργού Νετανιάχου, και ο Λίμπερμαν τους επέκρινε σφοδρά. Τη σκυτάλη πήρε, χθες, ο Νετανιάχου επικρίνοντας τον Λίμπερμαν υπογραμμίζοντας ότι «δεν θα γίνει το Λικούντ κόμμα χωρίς διαφορετικές απόψεις».

«Ο Αραφάτ δηλητηριάστηκε με θάλλιο»

Το δηλητήριο που σκότωσε τον Γιάσερ Αραφάτ υποστηρίζει ότι εντοπίστηκε μετά από ενδελεχείς έρευνες εξειδικευμένου βρετανικού εργαστηρίου (που δεν κατονομάζει για λόγους ασφαλείας) ο πρώην στενός συνεργάτης του, Αμπού Σέριφ. Πρόκειται, υποστηρίζει, για θάλλιο, που χορηγείται με κατάποση τροφίμων και υγρών ή με ένεση και διαλύει σε διάστημα 2 - 8 μηνών τα εσωτερικά όργανα του οργανισμού, προκαλώντας σίγουρα θάνατο. Ο Σέριφ «δείχνει» το Ισραήλ και προειδοποιεί και τον Πρόεδρο Αμπάς «να λάβει μέτρα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ