Τετάρτη 12 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΟΥΓΓΡΙΚΗ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΕΕ
Συνέχιση και ενίσχυση της αντιλαϊκής πολιτικής

Τους στόχους και τις προτεραιότητές της ουγγρικής προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση παρουσίασε χτες ο Ούγγρος πρέσβης στην Αθήνα Γιόζεφ Τοτ, κινούμενος στη δοσμένη ρότα της έντασης της αντιλαϊκής πολιτικής της ΕΕ, κατά τη διάρκεια της θητείας της που άρχισε την 1η Γενάρη.

Με βασικό δεδομένο ότι την ατζέντα της ουγγρικής προεδρίας καθορίζει η αντιμετώπιση της κρίσης, ο Ούγγρος πρέσβης επεσήμανε ότι από τους σημαντικότερους στόχους της είναι η εφαρμογή της στρατηγικής απελευθέρωσης των εργασιακών σχέσεων και οι αλλαγές στο ασφαλιστικό. Ανάμεσα στα άλλα, μίλησε για αυστηρότερη δημοσιονομική πειθαρχία, καθώς και την υλοποίηση της λεγόμενης «αξιολόγησης των εθνικών μεταρρυθμιστικών προγραμμάτων», που έχουν σημάνει το περαιτέρω χτύπημα των εργατικών λαϊκών δικαιωμάτων.

Τα περί «ισχυρής Ευρώπης» που διατυμπανίζει η ουγγρική προεδρία για το επόμενο εξάμηνο, στο τέλος της οποίας θα παραδώσει τη «σκυτάλη» στην Πολωνία, θα είναι φυσικά η συνέχιση των πολιτικών που ισχυροποιούν το κεφάλαιο καθώς και η συνέχιση της φαγωμάρας μεταξύ των αστικών τάξεων των χωρών μελών της ΕΕ, που από κοινού όμως επιτίθενται στους λαούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ