Τετάρτη 12 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
Αλληλεγγύη στο λαό της Αλγερίας

Η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία (ΠΣΟ) με ανακοίνωσή της σημειώνει πως «παρακολουθώντας τις εξελίξεις στην Αλγερία εκφράζει την αλληλεγγύη της στο λαό που αγωνίζεται για τα κοινωνικά και εργατικά δικαιώματα και καταγγέλλει την κρατική βία ως συνέπεια της οποίας σκοτώθηκαν δύο άνθρωποι και τραυματίστηκαν πάνω από 400.

Οι πρόσφατες κινητοποιήσεις δεν αποτελούν απλά ένα ξέσπασμα αλλά μια εκδήλωση θυμού και αγανάκτησης των λαϊκών στρωμάτων ενάντια στην κοινωνική αδικία που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Αλγερία, μια χώρα πλούσια σε πηγές πετρελαίου και φυσικού αερίου, γεγονός όμως που δεν αλλάζει την τραγική πραγματικότητα των ανέργων, ενώ οι υψηλές τιμές του γάλακτος, της ζάχαρης και του αλευριού που έχουν αυξηθεί σε τέτοιο σημείο κάνοντας την κατάσταση αφόρητη για τα φτωχά νοικοκυριά».

Η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία «στηρίζει τα αιτήματα του φτωχού πληθυσμού της Αλγερίας για σταθερή δουλειά, αξιοπρεπείς μισθούς, χαμηλές τιμές στα προϊόντα πρώτης ανάγκης κλπ. Η οργάνωση του λαού σε συνδικάτα και μαζικές οργανώσεις με ταξικό προσανατολισμό μπορεί να βοηθήσει στην οργάνωση του αγώνα ενάντια στο κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις του. Ο αυθόρμητος αγώνας θα πρέπει να μετατραπεί σε συνειδητό για τα κοινωνικά και εργατικά δικαιώματα ενάντια στην πολιτική της άρχουσας τάξης και των κυβερνήσεών της, η οποία μετατρέπεται σε πιο εχθρική και βάρβαρη με αφορμή την παγκόσμια οικονομική κρίση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ