Τετάρτη 12 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
Εκδηλώσεις τιμής στους Λούξεμπουργκ, Λίμπκνεχτ

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ βρέθηκε στο Βερολίνο

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ στο Βερολίνο
Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ στο Βερολίνο
H επέτειος της δολοφονίας των Γερμανών κομμουνιστών ηγετών Ρόζας Λουξεμπουργκ και Καρλ Λίμπκνεχτ τιμήθηκε στις 8 και 9 Γενάρη με τις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Βερολίνο. Την πρώτη μέρα έγιναν συζητήσεις γύρω από επίκαιρα ζητήματα του παγκόσμιου και γερμανικού εργατικού και λαϊκού κινήματος. Στο πλαίσιο αυτό απεύθυνε ομιλία, εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Στην ομιλία του αναφέρθηκε στις εξελίξεις στο εργατικό λαϊκό κίνημα στην Ελλάδα και στη δράση του ΠΑΜΕ. Το ενδιαφέρον του κοινού για τη δράση του ΠΑΜΕ ήταν έντονο και εκφράστηκε με πολυάριθμες ερωτήσεις προς τον ομιλητή. Ιδιαίτερης αποδοχής έτυχε η απάντηση του Χρήστου Κατσώτη, σε ερώτηση που του έγινε για το πώς μπορεί ο γερμανικός λαός να δείξει την αλληλεγγύη του στον ελληνικό λαό. Το δυνάμωμα της ταξικής πάλης σε κάθε χώρα και η αντίσταση των λαών σε ταξική κατεύθυνση ήταν η απάντηση του Χρήστου Κατσώτη, που καταχειροκροτήθηκε.

Τη δεύτερη μέρα πραγματοποιήθηκε η πορεία δεκάδων χιλιάδων διαδηλωτών προς το μνημείο των Λούξεμπουργκ και Λιμπκνεχτ στο Ανατολικό Βερολίνο, όπου οι διαδηλωτές κατέθεταν από ένα γαρύφαλλο. Εκ μέρους της ΚΕ του ΚΚΕ κατέθεσε στεφάνι ο Χρήστος Κατσώτης.

Με αφορμή την επίσκεψή του στο Βερολίνο ο Χ. Κατσώτης μίλησε σε εκδήλωση της ΚΟ Βερολίνου στο χώρο της ελληνικής κοινότητας. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν πολλοί Ελληνες μετανάστες και μετανάστριες και αναπτύχτηκε πλούσια συζήτηση για τις εκτιμήσεις και την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ