Τετάρτη 12 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ
Τεράστιες οι καταστροφές από τις πλημμύρες

KAMΠΕΡΑ.--

Ατέλειωτος φαντάζει για εκατοντάδες χιλιάδες Αυστραλούς ο υδάτινος εφιάλτης των καταστροφικών πλημμυρών που πλήττουν τη μία μετά την άλλη πόλη της βορειοανατολικής αυστραλιανής πολιτείας του Κουίνσλαντ προκαλώντας από τα τέλη του περασμένου Νοέμβρη το θάνατο τουλάχιστον 30 ανθρώπων (εκ των οποίων οι 10 χάθηκαν μέσα στο τελευταίο διήμερο!), ενώ αγνοείται η τύχη τουλάχιστον 78 άλλων.

Το Μπρισμπέιν, που είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, έγινε μέσα στο τελευταίο 48ωρο η νέα εστία καταστροφής. Προάστια της πόλης θάφτηκαν, μέσα σε λίγες ώρες, κάτω από αρκετά μέτρα νερό. Ορμητικά λασπόνερα έχουν προκαλέσει σοβαρές ζημιές σε τουλάχιστον 9.000 σπίτια και κτίρια, ενώ πάνω από 22.000 άλλα έχουν μείνει δίχως ηλεκτρικό και τηλεπικοινωνίες για τουλάχιστον δύο μέρες. Χιλιάδες άνθρωποι εγκλωβίστηκαν σε στέγες σπιτιών, σε πλημμυρισμένα αυτοκίνητα, ακόμη και σε δέντρα περιμένοντας τα σωστικά συνεργεία.

Ωστόσο η δραματική αυτή κατάσταση δεν προβλέπεται να τελειώσει σύντομα, καθώς οι μετεωρολογικές υπηρεσίες της Αυστραλίας προβλέπουν ακραία καιρικά φαινόμενα και ισχυρές καταιγίδες και στη νοτιοανατολική πολιτεία Βικτόρια... Την ίδια στιγμή στη δυτική Αυστραλία μαίνονται δασικές πυρκαγιές.

  • Τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους στοίχησαν οι πλημμύρες που προκλήθηκαν από το λιώσιμο των χιονιών και ισχυρές βροχοπτώσεις που έπληξαν τις τελευταίες τέσσερις ημέρες το βόρειο τμήμα του κρατιδίου της Βάδης - Βυρτεμβέργης στη Γερμανία και το ιστορικό κέντρο της πόλης Βερτχάιμ, που βρισκόταν μέχρι χτες κάτω από το νερό.
  • Στη Βραζιλία, ακόμη 10 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πέντε φέρονται αγνοούμενοι από τις πλημμύρες που εξακολουθούν να πλήττουν κυρίως τις περιφέρειες του Σάο Πάολο και του Ρίο ντε Τζανέιρο. Ο συνολικός αριθμός των νεκρών των τελευταίων ημερών ανέρχεται πλέον σε 45, ενώ πάνω από 30.000 είναι οι άστεγοι από τις χειρότερες πλημμύρες των τελευταίων 28 ετών.
  • Στον Παναμά άνω από 1.000.000 κάτοικοι βρίσκονται χωρίς παροχή πόσιμου νερού καθώς υπερχείλισε το εθνικό δίκτυο ύδρευσης της Κεντρικής Αμερικής, μετά τις καταρρακτώδεις βροχές των τελευταίων ημερών.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ