Τετάρτη 12 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΟΜΠΑΜΑ - ΣΑΡΚΟΖΙ
Προβλέπουν ... καλή συνεργασία

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Η πρότασή του Γάλλου Προέδρου Νικολά Σαρκοζί περί «άμβλυνσης» της καθιερωμένης θεσμοθέτησης του δολαρίου ως το κορυφαίο παγκοσμίως αποθεματικό νόμισμα δεν έγινε αποδεκτή από τον Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν τη Δευτέρα στο Λευκό Οίκο και η αναδίπλωσή του ήταν χαρακτηριστική καθώς διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο Ομπάμα ότι αναγνωρίζει πως το δολάριο παραμένει το «Νο 1 νόμισμα».

«Υπήρξα πάντα μεγάλος και σταθερός φίλος των ΗΠΑ και γνωρίζω το σημαντικό τους ρόλο παγκοσμίως, καθώς και τη σημασία του δολαρίου ως το Νο 1 νόμισμα στον κόσμο» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Γάλλος Πρόεδρος κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που έδωσαν οι δύο ηγέτες μετά το πέρας της συνάντησής τους. Από την πλευρά του, ο Μπαράκ Ομπάμα υπογράμμισε ότι προσβλέπει στη συνεργασία με την προεδρεύουσα Γαλλία για τα ζητήματα που θα απασχολήσουν τις προσεχείς συνόδους των G8 και G20.

Παράλληλα, Ομπάμα και Σαρκοζί εξέφρασαν τη δέσμευσή τους για την από κοινού συνεργασία για την ενίσχυση της παγκόσμιας οικονομίας καθώς «εξέρχεται» σταδιακά από την κρίση αλλά και τις ανησυχίες για τις... ανισότητες που επικρατούν παγκοσμίως και την ανάγκη να περιοριστούν.

Η ατζέντα των συνομιλιών περιλάμβανε ζητήματα που αφορούν την G20 και την G8 των οποίων την προεδρία ασκεί η Γαλλία το 2011, ζητήματα διεθνούς ενδιαφέροντος, όπως αυτό των τιμών στα τρόφιμα, αλλά και το πρόβλημα της ασφάλειας και της «ισλαμιστικής τρομοκρατίας» και σύμφωνα με τις πληροφορίες η «αρμονία» απόψεων ήταν χαρακτηριστική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ