Τετάρτη 12 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Σύσκεψη για την οργάνωση της πάλης

Η ανάγκη να απομονωθούν οι συνδικαλιστικές ηγεσίες του κλάδου αναδείχτηκε στη χτεσινή συζήτηση

Οι εξελίξεις στον κλάδο και ο τρόπος οργάνωσης της αντίδρασης των εργαζομένων ενάντια στην αντεργατική λαίλαπα, ήταν το θέμα που συζητήθηκε στη χθεσινή σύσκεψη της Γραμματείας Αστικών Συγκοινωνιών Αττικής του ΠΑΜΕ.

Εισηγητικά ο Γ. Κιούσης, μέλος της Γραμματείας, αναφέρθηκε στην πρόσφατη συγκρότηση του ΠΑΜΕ Αστικών Συγκοινωνιών και σημείωσε πως ήδη η δράση των ταξικών δυνάμεων έχει ως αποτελέσματα να σημειώνονται τριγμοί στον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό. Επισήμανε ότι ανεβαίνει το κύρος των ταξικών δυνάμεων και δείγμα γι' αυτό αποτελεί η συγκρότηση επιτροπών αγώνα σε διάφορους χώρους δουλειάς. Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι στην ίδια τη σύσκεψη συμμετείχαν εργαζόμενοι που προέρχονταν από άλλες πολιτικές δυνάμεις όπως το ΠΑΣΟΚ, που δήλωσαν τη συμπόρευσή τους με τη γραμμή και το πλαίσιο αιτημάτων του ΠΑΜΕ.

Πιο κάτω, ο Γιάννης Κιούσης, μιλώντας για τον αγώνα που εξελίσσεται, τόνισε ότι η προσπάθεια των ταξικών δυνάμεων είναι να γίνει υπόθεση και των εργαζομένων των άλλων κλάδων και των λαϊκών στρωμάτων. Ακόμα, ότι σήμερα ο αγώνας βρίσκεται σε μια νέα φάση, καθώς η κυβέρνηση θέλει να δημιουργήσει κλίμα φόβου, σέρνοντας τους εργαζόμενους στα δικαστήρια. Και ξεκαθάρισε ότι η θέση των ταξικών δυνάμεων είναι η συνέχιση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με στόχο να γίνει υπόθεση των ίδιων των εργαζομένων και να υπηρετεί αιτήματα που υπαγορεύουν οι λαϊκές ανάγκες.

Ακολούθησαν τοποθετήσεις από συνδικαλιστές και εργαζόμενους. Αναδείχθηκαν οι μεθοδεύσεις των συνδικαλιστικών πλειοψηφιών που αποδυναμώνουν τον αγώνα των εργαζομένων, όπως η αποφυγή πραγματοποίησης γενικών συνελεύσεων, η κήρυξη κινητοποιήσεων που δεν είναι ενιαίες και άλλα. Τονίστηκε η ανάγκη οι ταξικές δυνάμεις να εντείνουν την παρέμβαση τους χώρους δουλειάς, να μπαίνει συνεχώς το ζήτημα της συμμετοχής των εργαζομένων, να δοθεί βάρος στη νεολαία και άλλα.

Από την Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, μίλησε ο Γ. Πέρρος που στάθηκε ιδιαίτερα στο ζήτημα της αποτελεσματικότητας του αγώνα. Επισήμανε ότι απαιτείται η ισχυροποίηση των υφιστάμενων Επιτροπών Αγώνα και η συγκρότηση νέων. Οι Επιτροπές πρέπει να είναι καλά προετοιμασμένες, να συμβάλουν στη συσπείρωση του κόσμου, να είναι ατσαλωμένες ιδεολογικοπολιτικά, να μπορούν να αποκαλύπτουν τους χειρισμούς του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού. Απαιτείται οι Επιτροπές να εξηγούν τα πραγματικά αίτια και τους στόχους των πολιτικών των κυβερνήσεων και των άλλων δυνάμεων. Να βοηθούν στον απεγκλωβισμό των εργαζομένων. Κατέληξε, αναδεικνύοντας την ανάγκη οι ταξικές δυνάμεις να ανοίξουν το ζήτημα της άλλης εξουσίας, της άλλης οικονομίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ