Πέμπτη 13 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Σε εξέλιξη η «δίκη» του εγκληματία Καρίλες

ΕΛ ΠΑΣΟ.--

Σε εξέλιξη βρίσκεται η δίκη του εγκληματία Λουίς Ποσάδα Καρίλες στο Ελ Πάσο του Τέξας των ΗΠΑ, ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με 11 κατηγορίες που αφορούν μόνο ψευδορκία, παρεμπόδιση της δικαιοσύνης, απάτη στο πλαίσιο της διαδικασίας πολιτογράφησης και ψευδείς δηλώσεις. Εσκεμμένα «ξεχνούν» οι αμερικανικές αρχές τις εγκληματικές του ενέργειες, καθώς φοβούνται μη βγουν στη φόρα οι ενέργειες που διέπραξε ως πρώην πράκτορας της «CIA». Μάλιστα, σε δηλώσεις του στο «Ασοσιέιτεντ Πρες» ο Καρίλες ξεκαθάρισε πως «οι γνώσεις του για τις επεμβάσεις των ΗΠΑ στη Λατινική Αμερική θα τον προστατέψουν» και δε θα μείνει στη φυλακή για μεγάλο διάστημα.

Τον Καρίλες και τους συνηγόρους του «υποδέχθηκαν» τη Δευτέρα δεκάδες διαδηλωτές έξω από το δικαστικό μέγαρο απαιτώντας την έκδοσή του στη Βενεζουέλα και την Κούβα, όπου καταζητείται για την κατάρριψη του αεροσκάφους της «Cubana» το 1976, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο των 73 επιβατών, αλλά για και τις βομβιστικές επιθέσεις σε ξενοδοχεία και εστιατόρια της Αβάνας τη δεκαετία του '90. Τη συγκέντρωση διοργάνωσε η Εθνική Επιτροπή για την Απελευθέρωση των Πέντε Κουβανών Αγωνιστών, η «Δράση Τώρα για να Σταματήσει ο Πόλεμος και ο Ρατσισμός» (ANSWER) κ.ά.

Η περιφερειακή δικαστής Κάθλιν Κορντόνε χαρακτήρισε ως αβάσιμους τους ισχυρισμούς της υπεράσπισης για το ότι η κυβέρνηση της Κούβας πλαστογραφεί στοιχεία, όπως επιχείρησε να παρουσιάσει ο συνήγορος του Καρίλες. Υπενθυμίζεται πως ο Καρίλες είχε εισέλθει παράνομα στις ΗΠΑ τον Απρίλη του 2005, αφού έλαβε χάρη από την τότε Πρόεδρο του Παναμά Μιρέγια Μοσκόσο, όπου βρισκόταν στη φυλακή, αφού καταδικάστηκε για την απόπειρα δολοφονίας κατά του Κουβανού ηγέτη Φιντέλ Κάστρο το 2000.

Τέλος, ο Χοσέ Περτιέρα, συνήγορος που εκπροσωπεί τη Βενεζουέλα στην προσπάθεια έκδοσής του από τις ΗΠΑ, κατήγγειλε στην «Πρένσα Λατίνα» πως συνεργάτες του Καρίλες τον προσέβαλαν, ενώ δέχθηκε και απειλές κατά της ζωής του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ