Παρασκευή 14 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Βλέπει κοινά στρατηγικά συμφέροντα με τις ΗΠΑ

Η δημιουργία ενός κοινού ευρωπαϊκού συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας μπορεί πραγματικά να θέσει τέρμα στην «ψυχροπολεμική» κληρονομιά. Αυτό ισχυρίστηκε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Πέμπτη 13/1 στη Μόσχα, τασσόμενος ενάντια στην εμφάνιση στην Ευρώπη μιας καθαρά αμερικανο-νατοϊκής αντιπυραυλικής «ασπίδας», που θα αποκλείει τη Ρωσία κι αντικειμενικά θα στρέφεται εναντίον της.

Ο Σεργκέι Λαβρόφ, σημείωσε σχετικά ότι «υπολογίζουμε η δουλειά αυτή να γίνει έντιμα κι ειλικρινά» και πρόσθεσε: «Αν ο διάλογος μαζί μας διεξάγεται εσκεμμένα, για να αποσπάσουν την προσοχή μας από το νατοϊκό σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας, το οποίο δε θα υπολογίζει τα ρωσικά συμφέροντα, τότε θα χάσουμε την ευκαιρία επίτευξης πρωτοφανούς προόδου, ικανής να θέσει τέρμα στην «ψυχροπολεμική» κληρονομιά».

Ταυτόχρονα, ο Σ. Λαβρόφ έκανε λόγο για ανάγκη διεύρυνσης των «κοινών στρατηγικών συμφερόντων» της Ρωσίας με τις ΗΠΑ, δηλώνοντας πως η ρωσική πλευρά είναι έτοιμη για κάτι τέτοιο. Γίνεται έτσι ξεκάθαρο για άλλη μια φορά πως η σημερινή καπιταλιστική Ρωσία διεκδικεί τη θέση στην ιμπεριαλιστική πυραμίδα, και δε θα δεχτεί ...ριξίματα από τους «εταίρους» της.


Ι.Π.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ