Πέμπτη 4 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΗΡΑΚΛΗΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2-1
«Αϊ - Βασίλης» ο Κωνσταντίνου

Σε... προσωπική υπόθεση εξελίχθηκε το ντέρμπι της 12ης αγωνιστικής μεταξύ του Ηρακλή και του Ολυμπιακού. Ο Κωνσταντίνου ήταν αυτός που με τα δύο του τέρματα έστειλε τον «Γηραιό» από την... κόλαση στον παράδεισο μετατρέποντας το 0-1 σε 2-1 και παράλληλα έσπασε την παράδοση που ήθελε τους «ερυθρόλευκους» να είναι αήττητοι για σχεδόν ένα χρόνο.

Με την έναρξη, οι δύο ομάδες μπήκαν δυνατά και κυνήγησαν ένα γρήγορο γκολ που θα τους έβαζε μπροστά στο σκορ, χωρίς όμως να φτάσουν με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή, μ' εξαίρεση 1 - 2 φάσεις. Στην επανάληψη όμως το σκηνικό άλλαξε άρδην. Ο Ηρακλής ήταν αυτός που φάνηκε περισσότερο στο γήπεδο και ο Κωνσταντίνου έχανε τις ευκαιρίες τη μία μετά την άλλη. Ενώ όλα έδειχναν λοιπόν ότι ο «Γηραιός» ήταν σε θέση να προηγηθεί, ο συνήθης... σκόρερ τις τελευταίες αγωνιστικές για τους «ερυθρόλευκους», Αλέκος Αλεξανδρής, με κοντινή κεφαλιά έγραψε το 0-1 στο 58'.

Η συνέχεια ανήκε στους γηπεδούχους και πιο συγκεκριμένα στον μοιραίο, μέχρι εκείνη τη στιγμή, παίκτη τους, τον Κωνσταντίνου που αυτή τη φορά βρήκε δίχτυα δύο φορές (66', 83') και έδωσε τη νίκη στην ομάδα του. Από εκεί και πέρα, η πλάστιγγα είχε γείρει στην πλευρά του Ηρακλή που με λίγη επιπλέον προσοχή θα μπορούσε να διευρύνει το σκορ. Πάντως, ο Ολυμπιακός είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει στις καθυστερήσεις του αγώνα όταν ύστερα από κεφαλιά του Γιαννακόπουλου, ο Αλεξόπουλος, που μόλις μετακόμισε στην ομάδα της συμπρωτεύουσας, έδιωξε την μπάλα πάνω στη γραμμή και στη συνέχεια ο Οφορίκουε την έστειλε άουτ.

Από τις πλέον δυσάρεστες στιγμές του ντέρμπι ήταν ο τραυματισμός του Δρούγα, όταν σε μια κόντρα με τον Κωστούλα υπέστη συντριπτικό κάταγμα στην ποδοκνημική που θα τον κρατήσει περίπου τέσσερις μήνες εκτός αγωνιστικής δράσης. Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι στο 89' ο Αμανατίδης αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη.

Ο Κυράστας είπε μεταξύ άλλων: «Πιο πολύ με λυπεί το γεγονός του τραυματισμού του Δρούγα απ' ό,τι η νίκη στο παιχνίδι. Είχαμε το σθένος αλλά και το θάρρος να γυρίσουμε το παιχνίδι, αλλά μία νίκη δεν επιτυγχάνει το στόχο που για τον Ηρακλή φέτος είναι να φτιάξει ομάδα. Η νίκη αυτή μας δίνει ψυχικά αποθέματα για τη συνέχεια». Από την πλευρά του ο Λεμονής τόνισε: «Ο Ολυμπιακός έπαιξε με ηρεμία και συγκέντρωση στο α' ημίχρονο, ενώ στην επανάληψη κάτι τέτοιο έλειψε. Οι ευκαιρίες που έχασε ο Ηρακλής ξεκίνησαν από δικά μας λάθη. Θα προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε την ηρεμία μας ύστερα από αυτή την ήττα και πιστεύω ότι είμαστε το πρώτο φαβορί για τον τίτλο».

ΗΡΑΚΛΗΣ: Ράινκε, Κυριαζής, Αλεξόπουλος, Μιλόγεβιτς, Ξενίδης, Χάγκαν (78' Εντερσον), Στολτίδης, Δρούγας (25' Σμετ), Σαπουντζής, Ντεμπά, Κωνσταντίνου (90' Γκοΐκοβιτς)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ελευθερόπουλος, Πατσατζόγλου, Ανατολάκης, Αμανατίδης, Γεωργάτος, Κωστούλας (70' Ζέτερμπεργκ), Νινιάδης, Τζόρτζεβιτς, Γιαννακόπουλος, Αλεξανδρής, Μαυρογεννίδης (70' Οφορίκουε).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ