Πέμπτη 4 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ- ΙΩΝΙΚΟΣ 2-1
«Σμαραγδένια» νίκη

Επιτυχημένο... ποδαρικό για τη νέα χρονιά έκανε ο Παναθηναϊκός χτες, καθώς στο γούρικο, όπως έχει αποδειχτεί, γήπεδο της Ρόδου, κατάφερε να μετατρέψει το ντέρμπι με τον Ιωνικό σε «μονόλογο» και να πάρει τη νίκη και τους πολύτιμους βαθμούς με 4-1. Μάλιστα, η επικράτησή του απέκτησε μεγαλύτερη σημασία ύστερα από την ήττα του Ολυμπιακού και τη μείωση της μεταξύ τους διαφοράς στον ένα βαθμό. Από την αρχή οι «πράσινοι» κυριάρχησαν και έδειξαν τις διαθέσεις τους σχεδόν με το καλημέρα. Μόλις στο 7' ο Λυμπερόπουλος... έσυρε το χορό των γκολ. Η επιθετική γραμμή των τυπικά γηπεδούχων βρέθηκε σε πολύ καλή μέρα, σ' αντίθεση μ' αυτή του Ιωνικού. Μ' ένα ακόμα γκολ του Καλαματιανού άσου (54') και ένα του Βαζέχα (19') πήρε τον αέρα που ήθελε. Το 4ο τέρμα που απλώς επισφράγισε την κατάκτηση της νίκης προήλθε από αυτογκόλ του Ξανθόπουλου (64'). Στην αντίπερα όχθη, το μοναδικό γκολ του Ιωνικού σημείωσε ο Μπρούστερ στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου. Πάντως, παρά τα 5 πέντε γκολ το παιχνίδι δεν ήταν ιδιαίτερα ικανοποιητικό όσον αφορά στο θέαμα - κυρίως στο πρώτο ημίχρονο - αφού και οι γηπεδούχοι αλλά και οι φιλοξενούμενοι, ναι μεν φάνηκαν ορεξάτοι και ξεκούραστοι, έδειξαν όμως να είναι ακόμα «μουδιασμένοι» από την πολυήμερη διακοπή.

Ο Αναστασιάδης επισήμανε πως «ξεκινήσαμε τη χρονιά με ένα θετικό αποτέλεσμα. Φοβόμουν ότι θα παρασυρθούμε εξαιτίας της διακοπής του πρωταθλήματος, όμως τα παιδιά έκαναν αυτό που έπρεπε και κέρδισαν ένα παιχνίδι με έναν αντίπαλο που προερχόταν από πολύ καλά αποτελέσματα. Εχουμε δύσκολη συνέχεια, ξεκινώντας από το ντέρμπι της Κυριακής μες την ΑΕΚ. Πρέπει να παρουσιαστούμε όσο το δυνατόν καλύτεροι και να υλοποιήσουμε τους στόχους που έχουμε βάλει». Οσο για τον Μπλαχίν: «Σήμερα ο Ιωνικός ήταν απαράδεκτος. Δεν παίξαμε όπως στα παιχνίδια που δώσαμε πριν τη διακοπή του πρωταθλήματος. Το παιχνίδι αυτό ήταν για εμάς ένα "χαστούκι" και πλέον πρέπει να βάλουμε τα κεφάλια κάτω γιατί πήραμε... αέρα. Πρέπει να υπάρχει πειθαρχία. Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος και δίκαια πήρε τη νίκη σήμερα».

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Νικοπολίδης, Φύσσας, Σάριτς, Βόκολος, Γκούμας, Χένρικσεν, Μπασινάς (77' Ολιβάρες), Κουτσουρές, Λυμπερόπουλος, Σίγκουρτσον (62' Σιμπνιέφσκι) Βαζέχα (68' Νασιόπουλος)

ΙΩΝΙΚΟΣ: Στρακόσια, Παχατουρίδης, Μάτζιος (31' Χόβαλντ), Ξανθόπουλος, Ντελγκάντο, Βλάχος (57' Νταρακλίτσας), Ροντρίγκεζ, Κομπαγιάσι, Βιλανάκης (70' Στογιάνοφ), Μουτσοτρίγκο, Μπρούστερ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ