Τετάρτη 19 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΟΡΩΠΙΟΥ – ΠΑΙΑΝΙΑΣ
«Επείγει η δημιουργία ισχυρού κινήματος αντίστασης»

Σε συγκέντρωση που διοργανώνει την ερχόμενη Κυριακή καλεί εργαζόμενους, ανέργους, νέους, μετανάστες της περιοχής

«Καμία αναμονή - Γενικός Ξεσηκωμός» με αυτό το σύνθημα η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων Βιομηχανικής Ζώνης Κορωπίου - Παιανίας - συσπειρώνεται στις δυνάμεις της Γραμματείας Μεσογείων του ΠΑΜΕ - διοργανώνει συγκέντρωση την ερχόμενη Κυριακή 23 Γενάρη στις 11 π.μ. στο Δημαρχείο Κορωπίου και καλεί εργαζόμενους, ανέργους, νέους, μετανάστες να συμμετάσχουν αποφασιστικά και μαζικά.

Οπως σημειώνει μεταξύ άλλων στη σχετική ανακοίνωση - κάλεσμα: «Ζούμε έναν ανελέητο πόλεμο χωρίς όριο από κυβέρνηση, ΕΕ και μεγάλο κεφάλαιο. Θέλουν να καταργήσουν κάθε κοινωνικό δικαίωμα, να ρίξουν όσο πιο χαμηλά γίνεται μισθούς, δικαιώματα σε Ασφάλιση, Συντάξεις, Υγεία, Πρόνοια. Οι ταυτόχρονες αυξήσεις - φωτιά στο ΦΠΑ, στα τρόφιμα, εισιτήρια, καύσιμα, διόδια, το αίσχος των 5 ευρώ σε νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, τσακίζουν τη ζωή μας» και συμπληρώνει «όλα τα εργοστάσια, γιαπιά, γραφεία, σχολεία και όλοι οι τόποι δουλειάς θα γίνουν κάτεργα, αν δεν οργανώσουμε την αντίστασή μας».

«Μόνο με οργάνωση όλων στα συνδικάτα, με πάλη σε κάθε χώρο, με αλληλεγγύη, μπορούμε να βγούμε νικητές στον πόλεμο ενάντια στο κεφάλαιο. Αντιπαραθέτουμε την αντίσταση στη βαρβαρότητα, αλλά και τον αγώνα για άλλο δρόμο ανάπτυξης, μακριά από τα αδιέξοδα των καπιταλιστικών κρίσεων. Μόνο ένας τέτοιος αγώνας μπορεί να φέρει αποτελέσματα, να ανοίξει νέους ορίζοντες» επισημαίνει η Επιτροπή.

Αναφερόμενη ειδικότερα η Επιτροπή στην κατάσταση στους χώρους δουλειάς της περιοχής τονίζει ότι είναι τραγική καθώς: «Δεκάδες είναι τα εργοστάσια που εργαζόμενοι μένουν για μήνες απλήρωτοι, που κλείνουν πετώντας τους εργαζόμενους στο δρόμο. Που δεν πήραν καθόλου ή πήραν τσεκουρεμένο το "δώρο". Αλλού απολύονται Συμβασιούχοι. Από το Δήμο μέχρι τους Παιδικούς Σταθμούς! Αλλού έγινε ή επιχειρείται μείωση μισθών».

Γι' αυτό όπως επισημαίνει στη συνέχεια: «Για να αντιμετωπίσουμε αυτή την κατάσταση και το πρόβλημα της ανεργίας, επείγει η δημιουργία ενός ισχυρού κινήματος αντίστασης και στην περιοχή της Βιομηχανικής Ζώνης» και καταλήγοντας καλεί κάθε εργαζόμενο, κάθε άνεργο να απευθυνθεί στην Επιτροπή, να ζητήσει τη στήριξή της. «Η Επιτροπή, όπως κάνει μέχρι τώρα, θα μπει μπροστά στην οργάνωση του αγώνα, της αλληλεγγύης και προοπτικής. Κάθε εργοδότης που καταργεί Κλαδικές Συμβάσεις μειώνοντας μισθούς, ωράρια κ.ά. να μας βρίσκει όλους αντιμέτωπους. Για να υπερασπίσουμε τους ανέργους και τις οικογένειές τους από τα αρπακτικά των τραπεζών, από τις υπηρεσίες που επιχειρούν να τους κόψουν ρεύμα και τηλέφωνο, που αρνούνται να τους περιθάλψουν γιατί δεν έχουν ένσημα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ