Τετάρτη 19 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟΠΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Μακραίνει η λίστα των ανέργων

Σε σύσκεψη καλεί αύριο η Λαϊκή Επιτροπή Φυλής

Κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους γονείς που έχουν παιδιά στους παιδικούς σταθμούς των Ανω Λιοσίων να συμμετάσχουν σε σύσκεψη αύριο Πέμπτη στις 7 μ.μ. στα γραφεία του Συνδικάτου Οικοδόμων για να απαιτήσουν πλήρη και δωρεάν λειτουργία των παιδικών - βρεφονηπιακών σταθμών απευθύνει με ανακοίνωσή της η Λαϊκή Επιτροπή Φυλής.

Η σύσκεψη διοργανώνεται μετά και τις πρόσφατες εξελίξεις με τις μαζικές απολύσεις πάνω από 100 εργαζομένων, με πρόφαση τη λήξη των συμβάσεών τους, από τη δημοτική αρχή του ΠΑΣΟΚ στο νέο Δήμο Φυλής, απ' τις οποίες οι περισσότερες αφορούν τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Οπως σημειώνει ειδικότερα στην ανακοίνωση - κάλεσμα η Λαϊκή Επιτροπη: «Δε φτάνει που οι υπάρχοντες σταθμοί λειτουργούν σε προκάτ κτίρια, σε κτίρια 100 μέτρα από πυλώνες της ΔΕΗ, ακόμα και σε μαγαζιά. Δεν φτάνει που σας καλούν να πληρώνετε ακριβά τροφεία, που υπάρχουν ελλείψεις σε προσωπικό, έρχεται τώρα η Δημοτική Αρχή με τις απολύσεις αυτές να οδηγήσει τους παιδικούς σταθμούς σε συρρίκνωση και κλείσιμο. Ηδη κλείσανε τμήματα σταθμών, ήδη παιδιά διώχτηκαν στα σπίτια τους, ενώ οι εναπομείναντες παιδαγωγοί σάς καλούν να πάρετε τα παιδιά σας νωρίτερα».

«Η μόνιμη και σταθερή εργασία, επισημαίνεται, είναι δικαίωμα όλων των εργαζομένων κι όλοι οι εργαζόμενοι ανεξάρτητα από εργασιακή σχέση πρέπει να παλέψουμε ενωμένοι να την κατακτήσουμε. Σήμερα περισσότερο από ποτέ χρειάζεται η αλληλεγγύη των εργαζομένων να εκφραστεί σε όλους τους αγώνες. Κι εσείς οι εργαζόμενοι γονείς που τα παιδιά σας βρίσκονται στους σταθμούς πρέπει να συμπαρασταθείτε στις απολυμένες των σταθμών, να διεκδικήσουμε όλοι μαζί την επαναπρόσληψή τους και την πλήρη λειτουργία των σταθμών».

Στο μεταξύ χτες, συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν στην πλατεία Ηρώων οι συμβασιούχοι του Δήμου Ηλιούπολης, οι οποίοι απολύθηκαν από τη Δημοτική Επιχείρηση ΕΥΩΝΥΜΟΣ (παραμένουν απλήρωτοι από τον Οκτώβρη) και την υπηρεσία καθαριότητας. Στο πλευρό τους βρέθηκαν συνάδελφοί τους από το Δήμο Ηλιούπολης, το Σωματείο Εργαζομένων στο Δήμο Ηλιούπολης, παραρτήματα συνδικάτων και μαζικών φορέων της πόλης.

Στον Αγιο Δημήτριο, οι εργαζόμενοι στη Δημοτική Επιχείρηση του Δήμου Αγίου Δημητρίου που απειλούνται να βρεθούν στο δρόμο (πολλοί από αυτούς φτάνουν μέχρι και τους 5 μήνες απλήρωτοι) μετά το κλείσιμο της Επιχείρησης, πραγματοποίησαν χτες Γενική Συνέλευση και αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις. Σε σύνολο 72 εργαζομένων οι 16 είναι αορίστου χρόνου ενώ οι υπόλοιποι απασχολούνταν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου κλπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ