Τετάρτη 19 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ
Στο νότο μετατοπίζεται ο υδάτινος εφιάλτης...

ΚΑΜΠΕΡΑ.--

Τις συνέπειες των καταστροφικών πλημμυρών, που προκαλούνται από ένα συνδυασμό έντονων καιρικών φαινομένων και της καπιταλιστικής ανάπτυξης που δεν προβλέπει ουσιαστικές αντιπλυμμηρικές υποδομές βιώνουν τώρα χιλιάδες κάτοικοι τουλάχιστον 50 πόλεων της νότιας πολιτείας Βικτώριας. Ηδη, οι πρώτες σφοδρότατες βροχοπτώσεις προκάλεσαν τον πνιγμό ενός 8χρονου αγοριού στην πόλη Σέρατον και χώρισαν στα δύο τη μικρή πόλη Χόρσαμ. Χιλιάδες νοικοκυριά πλημμύρισαν.

Οι πλημμύρες, οι οποίες πλήττουν συνολικά πέντε πολιτείες της Αυστραλίας, μπορεί να συνεχιστούν στο νότο για σχεδόν δύο βδομάδες.

Στην Πολιτεία Κουίνσλαντ (βορειοανατολική Αυστραλία), εξακολουθεί να αγνοείται η τύχη τουλάχιστον 10 ανθρώπων ενώ οι προσπάθειες για αποκατάσταση των σοβαρών ζημιών βρίσκονται ακόμη σε «εμβρυακό» στάδιο. Σαν να μην έφθαναν όσα έγιναν την περασμένη βδομάδα, χτες περιοχές νοτίως του Μπρισμπέιν απειλούνται πλέον από νέες ισχυρές βροχοπτώσεις με πολύ ισχυρούς ανέμους, άνοδο της στάθμης των υδάτων και χαλάζι.

Η ομοσπονδιακή πρωθυπουργός Τζούλια Γκίλαρντ παρέμεινε σταθερά προσανατολισμένη στην πολιτική «αξιοποίησης» των καταστροφών από το ιδιωτικό κεφάλαιο και απευθυνόμενη στη «γενναιοδωρία» του οικονομικού κόσμου ανακοίνωσε τη συγκρότηση μιας ομάδας εργασίας με συμμετοχή επικεφαλής επιχειρήσεων για τη συγκέντρωση περισσότερων κεφαλαίων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ