Τετάρτη 19 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΚΙΣΤΑΝ - ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Μπαράζ αμερικανικών επιθέσεων

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ, ΚΑΜΠΟΥΛ.--

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι επιθέσεις των αμερικανικών κατοχικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν, προς το Πακιστάν, αυξάνοντας τα θύματα στις περιοχές των φυλών και επιχειρώντας να προωθήσει το άνοιγμα του πολεμικού μετώπου στη γειτονική χώρα πιο αποφασιστικά. Χτες, σε νέα επίθεση αμερικανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών στις περιοχές των φυλών έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον πέντε άνθρωποι, οι οποίοι κατά την πάγια τακτική της κυβέρνησης του Ισλαμαμπάντ, που συνεργάζεται με τις αμερικανικές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, χαρακτηρίστηκαν ως «μαχητές των Ταλιμπάν».

Την ίδια στιγμή, στο Αφγανιστάν τουλάχιστον 50 φερόμενοι ως μαχητές των Ταλιμπάν, που δρούσαν στα βόρεια της χώρας, υποστηρίζεται από τις κυβερνητικές αρχές ότι παρέδωσαν τα όπλα τους και συντάχθηκαν με την εγκάθετη κυβέρνηση του Προέδρου Χαμίντ Καρζάι. Μία κίνηση που χαρακτηρίστηκε «επιτυχία» από τις κυβερνητικές δυνάμεις, δεδομένης της προσπάθειάς της να προωθήσει την αποκαλούμενη «εθνική συμφιλίωση», η οποία και βασίζεται στην εξαγορά «Ταλιμπάν», προκειμένου να σταματήσουν να «μάχονται» τα κατοχικά στρατεύματα.

  • Σεισμός μεγέθους 7,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ με εστιακό βάθος μόλις 10 χιλιομέτρων, σημειώθηκε χθες στο νοτιοδυτικό Πακιστάν τις πρώτες πρωινές ώρες κοντά στην πόλη Νταλμπαντίν, στην περιοχή του Μπαλουχιστάν στα σύνορα με το Αφγανιστάν. Μέχρι αργά χτες το βράδυ δεν είχαν αναφερθεί θύματα ή ζημιές.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ