Κυριακή 23 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Μικρές σελίδες

Κανένας δε συμπαθεί τις καταγγελίες, πόσο μάλλον αυτούς που εργάζονται στη «Σκοτεινή Πλευρά», αυτούς που ξετρυπώνουν λαδώματα, περιστατικά ρατσιστικής συμπεριφοράς, κατάχρηση εξουσίας. Εκεί εργάζεται και ο Μάλκολμ Φοξ, ένας σοβαρός άντρας ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρά οικογενειακά προβλήματα. Ο πατέρας του είναι σε οίκο ευγηρίας και η αδερφή του έχει μια βασανιστική σχέση με έναν άντρα που την κακοποιεί συστηματικά. Ο Φοξ αναλαμβάνει μια νέα υπόθεση, τη διερεύνηση του αστυνομικού Τζέιμι Μπρεκ, ο οποίος είναι βουτηγμένος στη βρωμιά, αλλά κανείς δεν μπορεί να το αποδείξει. Καθώς ο Φοξ ερευνά, ανακαλύπτει ότι γύρω από τον Μπρεκ υπάρχουν περισσότερα μυστικά απ' ό,τι πιστεύουν οι γύρω του. Οι πληροφορίες αυτές όμως θα αποδειχτούν επικίνδυνες, όταν ένας βίαιος φόνος συνταράξει το οικογενειακό περιβάλλον του Φοξ.

Ο Ιαν Ράνκιν, με το βιβλίο του «Σκοτεινή Πλευρά» (εκδ. «Μεταίχμιο»), μας παρουσιάζει τον Μάλκομ Φοξ, το νέο του επιθεωρητή. Φωτίζει τη σκοτεινή πλευρά της προσωπικής ηθικής, της φιλίας και της κοινωνίας και αποδεικνύει γιατί είναι ένας από τους δημοφιλέστερους συγγραφείς αστυνομικού μυθιστορήματος στον κόσμο.

Ο συγγραφέας γεννήθηκε τον Απρίλη του 1960 στη Σκοτία. Σπούδασε αγγλική λογοτεχνία στο πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου. Το πρώτο του μυθιστόρημα εκδόθηκε το 1986, αλλά η καθιέρωσή του ήρθε με τη δημιουργία του διάσημου πλέον αντιήρωά του, του επιθεωρητή Ρέμπους το 1987. Οι περιπέτειες του κυνικού και περιθωριακού Σκοτσέζου επιθεωρητή χάρισαν στον Ιαν Ράνκιν τον τίτλο του πιο δημοφιλούς συγγραφέα αστυνομικής λογοτεχνίας στη Μεγάλη Βρετανία. Μεταξύ των διακρίσεων που έχει λάβει για το έργο του είναι το βραβείο Edgar Allan Poe για το μυθιστόρημά του «Οι αναστημένοι» και το CWA CARTIER DIAMOND DAGGER για τη συνολική προσφορά του στην αστυνομική λογοτεχνία. Ζει στο Εδιμβούργο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ