Παρασκευή 21 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΕΣΣΗΝΙΑ: ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ - ΜΑΣ
Επανασύνδεση ρεύματος σε άνεργη μητέρα

Με μια δυναμική παρέμβαση στο αρμόδιο γραφείο της ΔΕΗ ΑΕ στην Καλαμάτα, δυνάμεις του ΠΑΜΕ μαζί με μέλη των Συνδικάτων, Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα, Οικοδόμων, ΔΕΥΑΚ και του ΜΑΣ, προχθές το πρωί, απαίτησαν την άμεση επανασύνδεση της παροχής ρεύματος σε άνεργη μητέρα που μεγαλώνει μόνη της ένα παιδί.

Ο προϊστάμενος του αρμόδιου γραφείου της ΔΕΗ, μετά την αποφασιστική παρέμβαση των ταξικών δυνάμεων και την παρουσία της ίδιας της άνεργης μητέρας που ζήτησε ένα διακανονισμό τον οποίο θα είναι σε θέση να αποπληρώσει - αρχικά αρνήθηκε τον διακανονισμό επικαλούμενος εντολές της κεντρικής διοίκησης της ΔΕΗ ΑΕ - δεσμεύτηκε για την επανασύνδεση της παροχής ρεύματος. Είναι χαρακτηριστικό ότι η διαδικασία του διακανονισμού, όπως την οριοθετεί το αρμόδιο τμήμα της ΔΕΗ, κάθε άλλο παρά εξυπηρετεί κάθε άνεργο ή εργαζόμενο που αδυνατεί να αποπληρώσει, καθώς το ποσό ουσιαστικά παραμένει το ίδιο και το χρονικό διάστημα που δίνεται είναι ασφυκτικό.

Οι εκπρόσωποι των ταξικών σωματείων απαίτησαν να μην ξανακοπεί ποτέ η παροχή ρεύματος για κανέναν άνεργο ή εργαζόμενο. Είναι φανερό ότι όσο προχωρά η βάρβαρη και αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, τόσο περισσότερο λαϊκές οικογένειες θα βρίσκονται αντιμέτωπες με την ακραία φτώχεια, σε σημείο που να μην μπορούν να πληρώσουν λογαριασμούς της ΔΕΗ, του νερού, του τηλεφώνου κ.ά.

Σε ανακοίνωσή της, η Γραμματεία Μεσσηνίας του ΠΑΜΕ, αφού σημειώνει τη δυναμική και επιτυχημένη παρέμβασή της στα γραφεία της ΔΕΗ ΑΕ στην Καλαμάτα, καλεί την εργατική τάξη να συσπειρωθεί με τα ταξικά συνδικάτα, να γυρίσει την πλάτη στον εργοδοτικό συνδικαλισμό και να διεκδικήσει:

- Απαγόρευση της διακοπής ρεύματος σε άνεργους και χαμηλόμισθους εργαζόμενους και ΕΒΕ.

- Μείωση τιμολογίων ρεύματος 30% σε άνεργους, χαμηλόμισθους, εργαζόμενους και ΕΒΕ.

- Αμεση επανασύνδεση ρεύματος στους εργαζόμενους και στους άνεργους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ