Σάββατο 22 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ – ΜΕΝΙΔΙΟΥ
Εβαλαν τις καθαρίστριες να «φυλάνε» τα παιδιά!

Δεκάδες απολύσεις βρεφοκόμων και νηπιαγωγών

Σε τραγική κατάσταση βρίσκονται οι παιδικοί σταθμοί σε Ανω Λιόσια και Μενίδι καθώς η έλλειψη προσωπικού σε συνδυασμό με τις απολύσεις των συμβασιούχων από τις αρχές του χρόνου και την εφαρμογή του «Καλλικράτη» έχει οδηγήσει ακόμα και σε επικίνδυνες για τα παιδιά καταστάσεις, καθώς το τελευταίο διάστημα οι μόνοι διαθέσιμοι να τα «φυλάνε» είναι καθαρίστριες και εργαζόμενοι από άλλες υπηρεσίες των δήμων.

Εκατοντάδες γονείς έχουν καταγγείλει τις τελευταίες μέρες ότι με το άνοιγμα των σταθμών μετά τις γιορτές αντιμετώπισαν μια απίστευτη κατάσταση, που τους έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο. Το πλέον πρόσφατο παράδειγμα αποτελούν οι έξι παιδικοί των Ανω Λιοσίων οι οποίοι άδειασαν κυριολεκτικά από παιδαγωγούς, μετά την απόλυση την περασμένη βδομάδα περίπου 60 συμβασιούχων!

Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Φυλής (στηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ), ακολουθώντας την πολιτική περικοπών της κυβέρνησης, αντί να παλέψει να επαναπροσληφθούν οι εργαζόμενοι, προσπαθεί να λύσει το πρόβλημα με τις καθαρίστριες και εργαζόμενους από άλλες υπηρεσίες του δήμου (κήπους, τεχνικές υπηρεσίες, γραφεία), ακόμα και με εκπαιδευόμενες παιδαγωγούς από ιδιωτικές σχολές! Αυτό συμβαίνει για παράδειγμα στον παιδικό και βρεφονηπιακό σταθμό στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη όπου οι περίπου 8 μόνιμοι που απέμειναν δεν μπορούν πλέον να εξυπηρετήσουν τα πάνω από τα 90 βρέφη και παιδιά. Το ίδιο και στον παιδικό σταθμό του Αγίου Νικολάου όπου οι 2 μόνιμες καλούνται να φροντίσουν περίπου 60 παιδιά. Αποτέλεσμα, όπως κατήγγειλαν γονείς, τα παιδιά τους απλά να τα «φυλάνε» καθαρίστριες και διάφοροι άλλοι εργαζόμενοι του δήμου. Την ίδια στιγμή, όπως καταγγέλλουν, τους ενημέρωσαν ότι η νέα δημοτική αρχή σχεδιάζει και να διπλασιάσει τα τροφεία των περίπου 40 ευρώ που κυμαίνονται σήμερα!

Την ίδια τραγική κατάσταση αντιμετωπίζουν και οι γονείς του Μενιδίου, μιας εργατούπολης περίπου 150.000 κατοίκων με μόλις 8 παιδικούς σταθμούς από τους οποίους αποκλείστηκαν περίπου 1.500 παιδιά στις αρχές της χρονιάς. Καθαρίστριες, εργαζόμενοι από άλλες υπηρεσίες και εκπαιδευόμενες έχουν επιστρατευτεί από τη Δημοτική Αρχή του ΠΑΣΟΚ για να φυλάνε απλά τα παιδιά. Την ίδια στιγμή τουλάχιστον οι έξι παιδικοί σταθμοί κινδυνεύουν ακόμα και να κλείσουν μέχρι τέλος του μήνα, καθώς θα λήξει η σύμβαση περίπου 30 παιδαγωγών! Είναι ενδεικτικό το παράδειγμα του 5ου Παιδικού Σταθμού για να αντιληφθεί κανείς την κατάσταση. Εάν απολυθούν οι τρεις συμβασιούχοι παιδαγωγοί που είναι εκεί σήμερα θα απομείνουν για τα 140 παιδιά που πηγαίνουν εκεί μόνο οι 2 μόνιμοι και τρεις συμβασιούχοι που στέλνονται από το δήμο από άλλες υπηρεσίες!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ