Σάββατο 22 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ
Κανένας συμβασιούχος να μην απολυθεί

Η κυβέρνηση να πάρει όλα τα μέτρα για να πληρώνονται κανονικά οι εργαζόμενοι και να έχουν πλήρη δικαιώματα, απαιτεί το Δημοτικό Συμβούλιο

Να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος μετά τη λήξη της σύμβασής του αποφάσισε ομόφωνα την Πέμπτη το Δημοτικό Συμβούλιο της Πετρούπολης. Παράλληλα, καλεί την κυβέρνηση να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου να υλοποιηθεί η απόφαση ώστε όλοι οι εργαζόμενοι να πληρώνονται κανονικά και να έχουν πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα.

Υστερα από εισήγηση του κομμουνιστή δημάρχου της Πετρούπολης, Θωμά Κοτσαμπά, εκλεγμένου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος μετά τη λήξη της σύμβασής του και να θεωρούνται όλοι, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, εργαζόμενοι με σχέση αορίστου χρόνου.

Μάλιστα, όπως τονίστηκε, ακριβώς επειδή οι εργαζόμενοι καλύπτουν βασικές κοινωνικές ανάγκες (καθαριότητα, παιδικοί σταθμοί, πολιτισμό, αθλητισμό κ.ά.) η έλλειψή τους θα υποβαθμίσει συνολικά τις προσφερόμενες υπηρεσίες.

Σε δήλωσή του στον «Ρ», ο Θωμάς Κοτσαμπάς τονίζει: «Η διοίκηση του δήμου υπερασπίζεται το δικαίωμα των εργαζομένων στη σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας ώστε κανένας εργαζόμενος να μην απολυθεί το επόμενο διάστημα, κανένας εργαζόμενος να μη χάσει τη δουλειά του».

Να σημειώσουμε ότι η διοίκηση του δήμου βρέθηκε στο πλευρό των συμβασιούχων στην κινητοποίηση που πραγματοποίησαν έξω από τον Αρειο Πάγο προχτές, διεκδικώντας το δικαίωμά τους στη σταθερή και μόνιμη δουλειά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ