Τρίτη 25 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΤΗΣ ΚΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ ΝΕΟΛΑΙΑ
Εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς και κατάρτισης

Εξόρμηση στα γραφεία του ΟΑΕΔ στη Νίκαια, το Κερατσίνι και στην Αγια Σοφιά πραγματοποίησαν χτες και συνεχίζουν σήμερα οι Οργανώσεις της ΚΝΕ Πειραιά στο πλαίσιο της καμπάνιας της ΚΝΕ στην εργατική νεολαία. Τα μέλη της ΚΝΕ συνομίλησαν με εκατοντάδες άνεργους που πήγαιναν στον ΟΑΕΔ, για να πάρουν τα επιδόματα ανεργίας και τους καλούσαν σε μαζική συσπείρωση γύρω από τα σωματεία τους, τα συνδικάτα τους, ώστε συντονισμένα να παλέψουν για το δικαίωμά τους στη σταθερή εργασία, κόντρα στον εργασιακό μεσαίωνα που επιβάλλει η πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Οι άνεργοι άκουγαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις θέσεις του ΚΚΕ αναγνωρίζοντας παράλληλα την αγωνιστική δράση του ΠΑΜΕ προς όφελος των συμφερόντων τόσο των εργαζομένων όσο και των ανέργων. Αφού εξέφραζαν την αγανάκτησή τους για τα αποτελέσματα της κυρίαρχης πολιτικής που οι ίδιοι πληρώνουν, ανταποκρίνονταν θετικά στο κάλεσμα και έδιναν αγωνιστικό ραντεβού για την απεργιακή συγκέντρωση στις 10 Φλεβάρη.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι εξορμήσεις και περιοδείες της ΚΝΕ σε χώρους κατάρτισης και δουλειάς στο πλαίσιο της πεντάμηνης καμπάνιας της Οργάνωσης για την εργαζόμενη νεολαία. Οι νέοι κομμουνιστές καλούν σε οργάνωση και αντεπίθεση την εργαζόμενη νεολαία και παράλληλα καλούν σε συμμετοχή στην απεργία στις 10 Φλεβάρη με το ΠΑΜΕ. Για σήμερα, έχουν προγραμματιστεί μια σειρά εξορμήσεις: Στην ΕΠΑΣ Ασπροπύργου, στη Bic και στο «Γερμανό». Στη Θεσσαλονίκη στον ΟΑΕΔ Ωραιοκάστρου, στην ΑΕΝ, στο Νυχτερινό Σταυρούπολης, στα Goodys, σε εργαζόμενους στον επισιτισμό στην Ικτίνου, στη χημική βιομηχανία BASF. Στην ΕΠΑΣ Νάουσας και Κατερίνης, στο Χόντος στις Σέρρες, σε ΙΕΚ στα Γιάννενα, στον ΟΑΕΔ στο Αγρίνιο, σε ΙΕΚ και ΕΠΑΣ στην Κέρκυρα, σε φροντιστήρια στην Αρτα. Στη Λάρισα στις επιχειρήσεις Πάνθεον, Στερ, 1ο ΙΕΚ, ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ και στο Βόλο στη Χαλυβουργία και στο Ζάρα, στη Λαμία στον ΟΑΕΔ και στη Χαλκίδα στον ΟΑΕΔ και την ΕΑΒ, στη Ζάκυνθο σε μηχανουργεία - συνεργεία, στη Μεσσηνία σε ΙΕΚ.

Στην Αθήνα μέσα στη βδομάδα θα γίνουν εξορμήσεις σε όλους τους ΟΑΕΔ και τα νυχτερινά σχολεία.

  • Χτες, οι Επιτροπές Αγώνα Φιλοσοφικής του ΜΑΣ διοργάνωσαν συναυλία αλληλεγγύης στους συμφοιτητές τους που αναγκάζονται να δουλεύουν παράλληλα με τις σπουδές τους, αναδεικνύοντας τα ζητήματα των απολύσεων συναδέλφων τους, της ανάγκης οργάνωσης στα σωματεία, της ανεργίας και των ελαστικών σχέσεων απασχόλησης. Η εκδήλωση περιλάμβανε τραγούδια και ανάγνωση ποιημάτων ενώ οι φοιτητές που συσπειρώνονται στο ΜΑΣ πραγματοποίησαν εξορμήσεις σε αμφιθέατρα και άλλους χώρους της σχολής, καλώντας σε συμμετοχή στην απεργία στις 10 Φλεβάρη μαζί με το ΠΑΜΕ.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δράσεις στο πλαίσιο της καμπάνιας και στην Αττική (2020-06-24 00:00:00.0)
Εκδήλωση για τους νέους στην Κατάρτιση (2017-11-10 00:00:00.0)
Περιοδείες σε χώρους νεολαίας (2016-03-10 00:00:00.0)
Πρωτοβουλίες των Οργανώσεων της ΚΝΕ με αιχμή το Ασφαλιστικό (2016-01-27 00:00:00.0)
Οργάνωση παντού - λαϊκή αντεπίθεση (2012-02-22 00:00:00.0)
Συνεχίζεται η καμπάνια της ΚΝΕ (2008-01-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ