Τετάρτη 26 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Ισχυρό αγωνιστικό μήνυμα και από τα Φάρσαλα!

Καταδίκασαν την αντιαγροτική πολιτική ΕΕ - κυβέρνησης

Μετά τα Τρίκαλα και από τα Φάρσαλα οι μικρομεσαίοι αγρότες, παίρνοντας τη σκυτάλη των αγροτικών κινητοποιήσεων που καλεί η ΠΑΣΥ, έστειλαν ηχηρό αγωνιστικό μήνυμα κατά της αντιαγροτικής - αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ, με τη μαζική συγκέντρωση που πραγματοποίησαν χτες το πρωί. Παρά τη χιονόπτωση και το τσουχτερό κρύο, συμμετείχαν δυναμικά στην κινητοποίηση με δεκάδες τρακτέρ κι άλλα αγροτικά αυτοκίνητα και με μπροστάρηδες τους νέους αγρότες. Η γνώριμη βουή των τρακτέρ ακούστηκε από νωρίς το πρωί, στη διασταύρωση Βασιλί, όπου είχε οριστεί τόπος προσυγκέντρωσης των αγροτών για να κατευθυνθούν, στη συνέχεια, συγκροτημένα στα Φάρσαλα και να συγκεντρωθούν στην πλατεία Λαού.

Εκεί ήταν και εκπρόσωποι των εργαζομένων και των εμπόρων της επαρχίας, στέλνοντας μήνυμα συμπαράταξης στον αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς. Απευθύνοντας χαιρετισμό ο Απ. Αναγνωστόπουλος, πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Φαρσάλων, τόνισε: «Εμείς λέμε ξεκάθαρα ότι οι αγώνες της εργατικής τάξης και της αγροτιάς έχουν στόχο την ικανοποίηση των άμεσων αιτημάτων που είναι προϋπόθεση να ζήσουμε τις οικογένειές μας. Αγωνιζόμαστε για εφαρμογή μιας φιλολαϊκής πολιτικής με κεντρικό σχεδιασμό για την αξιοποίηση όλων των παραγωγικών δυνατοτήτων του Ελληνα αγρότη και κτηνοτρόφου, για φτηνά και υγιεινά προϊόντα. Με τέτοια πολιτική θα έχουν μέλλον οι οικογένειες του αγρότη, του οικοδόμου και όχι με την ΚΑΠ και την κυριαρχία των μονοπωλίων, των πολυεθνικών που έχουν φέρει τη φτώχεια και την εξαθλίωση».

Αποψη από τη συγκέντρωση στα Φάρσαλα
Αποψη από τη συγκέντρωση στα Φάρσαλα
Χαιρετισμό απηύθυναν, επίσης, ο Δ. Κοντές, πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Φαρσάλων και ο Γ. Νικολόπουλος, γραμματέας της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας (ΕΟΑΣΝΛ).

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Ρ. Μαρούδας, πρόεδρος της ΕΟΑΣΝΛ και μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΥ, ο οποίος υπογράμμισε ότι οι μικρομεσαίοι αγρότες πρέπει να εντείνουν τον αγώνα τους όχι μόνο για την επίλυση των άμεσων προβλημάτων, αλλά προβάλλοντας και παλεύοντας για την προοπτική της σωτηρίας τους, που βρίσκεται σε μια διαφορετική αγροτική ανάπτυξη, κατά των συμφερόντων των μονοπωλίων - εμποροβιομήχανων - μεγαλοαγροτών, υπέρ των συμφερόντων της μικρομεσαίας αγροτιάς και προς όφελος του ελληνικού λαού. «Πρέπει - τόνισε - να συγκρουστούμε με την ΚΑΠ, με την γενικότερη, αντιαγροτική - αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, όπου βρίσκεται η αιτία των προβλημάτων μας. Θα πορευτούμε σ' αυτό το δρόμο. Βεβαίως, διεκδικούμε και θα διεκδικούμε την ικανοποίηση των άμεσων αιτημάτων. Δεν αρκεί, όμως, μόνο αυτό. Διεκδικούμε λύσεις μακροπρόθεσμες. Δε σκύβουμε το κεφάλι. Παλεύουμε για την προοπτική».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ