Σάββατο 6 Γενάρη 2001 - Κυριακή 7 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Βαθιά και αμετανόητα επικίνδυνοι

Παπαγεωργίου Βασίλης

Κατηγορηματικοί είναι οι επιστήμονες σχετικά με τις ολέθριες συνέπειες των βομβών απεμπλουτισμένου ουρανίου στον άνθρωπο και στο περιβάλλον. Και πέρα απ' όσα λένε οι επιστήμονες. Πέρα απ' όσα έρχονται τώρα στο φως της δημοσιότητας, σχετικά με τη Βοσνία και το Κοσσυφοπέδιο, υπάρχει η αδιαμφισβήτητη και ταυτόχρονα, τραγική εμπειρία του πολέμου του Κόλπου. Σύμφωνα με τα στοιχεία της «Γκρίνπις», σε ορίζοντα δεκαετίας πλέον - αφού τα ασθενή ραδιενεργά «αργούν» συνήθως να εκδηλώσουν καταγράψιμες βλάβες - περισσότεροι από 100.000 Αμερικανοί και Βρετανοί στρατιωτικοί, που ήρθαν σε επαφή με βλήματα απεμπλουτισμένου ουρανίου, στη διάρκεια του πολέμου του Κόλπου, ασθένησαν ή γέννησαν παιδιά με δυσπλασίες, ενώ 4.500 απ' αυτούς έχουν ήδη πεθάνει.

Και, όμως, τίποτε δεν ακούν και δεν καταλαβαίνουν τα αμερικανικά και ΝΑΤΟικά «γεράκια» της Νέας Τάξης: «Οι έρευνες καταδεικνύουν ότι είναι θεωρητικά αδύνατο για έναν άνθρωπο να εισπνεύσει τόσα σωματίδια μη εμπλουτισμένου ουρανίου ώστε να δημιουργηθεί κίνδυνος για την υγεία του», δήλωσε προχτές στο Γαλλικό Πρακτορείο ο στρατιωτικός υπεύθυνος του Γενικού Επιτελείου των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη.

Χρειάζονται, μήπως και άλλες αποδείξεις, για το πόσο βαθιά επικίνδυνοι είναι οι προσανατολισμοί και οι πρακτικές των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ