Παρασκευή 28 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΡΑΚΗ
«Στο φουλ οι μηχανές»

Στο φουλ έχουν μπει οι μηχανές για την επιτυχία των συλλαλητηρίων του ΠΑΜΕ στις 10 του Φλεβάρη και των απεργιακών συγκεντρώσεων στις 23 του Φλεβάρη.

Οι ταξικές δυνάμεις στη Θεσσαλονίκη και τις άλλες πόλεις της Μακεδονίας και της Θράκης, πολύμορφα συνεχίζουν τη δράση ενάντια στις επιπτώσεις της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης και της βάρβαρης επίθεσης του κεφαλαίου, της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων της πλουτοκρατίας.

Με συσκέψεις, περιοδείες και εξορμήσεις στους χώρους δουλειάς, παράλληλα με τη δράση ενάντια στα αντεργατικά νομοθετήματα της κυβέρνησης, στο χαράτσι των ευρώ στα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας, δημιουργούν κλίμα παλλαϊκού ξεσηκωμού και οργανωμένης λαϊκής αντεπίθεσης.

Στη Θεσσαλονίκη, το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 10 /2 θα γίνει στις 6.30 το απόγευμα στο Αγαλμα του Βενιζέλου. Η πλατιά σύσκεψη της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ με τη συμμετοχή συνδικάτων και εργαζομένων για την προετοιμασία των κινητοποιήσεων θα γίνει την Τρίτη 8 Φλεβάρη στις 7 το απόγευμα στο ΕΚΘ.

Μια σειρά από σωματεία που είχαν πάρει απόφαση για απεργία ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ, συνεδριάζουν εκ νέου, για να αποφασίσουν απεργία στις 23 του Φλεβάρη. Παράλληλα, οργανώνουν γενικές συνελεύσεις, προκειμένου η υπόθεση της επιτυχίας των κινητοποιήσεων να γίνουν υπόθεση των ίδιων των μελών, του συνόλου των εργαζομένων των κλάδων.

Αποφάσεις συμμετοχής στην απεργία έχουν πάρει τα σωματεία: «ΚΑΡΦΟΥΡ, Μαρινόπουλος, DIA», ΣΕΤΗΠ, Χημικών Βιομηχανιών Βόρειας Ελλάδας, ΠΛΑΙΣΙΟ, Εμποροϋπαλλήλων, Δέρματος, Γραφικών Τεχνών Κεντρικής Μακεδονίας, Λογιστών, ΣΕΦΙΕ, Επισιτισμού Τουρισμού, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Ιδιωτικών Κλινικών, Οικοδόμων.

Γενικές συνελεύσεις έχουν προγραμματίσει οι Εμποροϋπάλληλοι στις 30/1, οι Λογιστές στις 7/2, ο ΣΕΦΙΕ (εκπαιδευτικοί στα φροντιστήρια) στις 13/2.

Παράλληλα, στο πλαίσιο κλιμάκωσης του αγώνα ενάντια στην εμπορευματοποίηση της Υγείας, και το χαράτσι των 5 ευρώ, η Γραμματεία Υγείας του ΠΑΜΕ οργανώνει μπλόκο στα λογιστήρια των Κέντρων Υγείας Λαγκαδά και Κουφαλίων την Τρίτη 1η του Φλεβάρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ