Παρασκευή 28 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Μέγιστη υποκρισία

Η «Αυτόνομη Παρέμβαση» μαζί με τις παρατάξεις ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ έχει παίξει πρωτεύοντα ρόλο στις μεθοδεύσεις αποκλιμάκωσης των κινητοποιήσεων στις αστικές συγκοινωνίες. Εχει στηρίξει ξεκάθαρα το «διάλογο» με την κυβέρνηση, καλλιεργώντας όπως και οι ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ την αυταπάτη ότι είναι δυνατόν μέσα από αυτή τη διαδικασία να έρθουν βελτιώσεις σε όφελος των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων. Είναι αυτή που μαζί με τις ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ λένε πολλά για το ότι πρέπει να διασφαλιστεί ο δημόσιος χαρακτήρας των συγκοινωνιών αλλά δεν λένε κουβέντα για την πολιτική ιδιωτικοποίησης και απελευθέρωσης των μεταφορών. Δε θίγουν δηλαδή την πολιτική η οποία χτυπά το δημόσιο χαρακτήρα των συγκοινωνιών. Με άλλα λόγια για άλλη μια φορά οι δυνάμεις του οπορτουνισμού συγκαλύπτουν τις αιτίες που γεννούν τα προβλήματα των εργαζομένων, προσπαθώντας να τους εγκλωβίσουν σε ακίνδυνες για τον καπιταλισμό λογικές.

Και βέβαια δεν πρέπει να ξεχνιέται ότι η «Αυτόνομη Παρέμβαση» την ίδια τακτική ακολούθησε και πάλι μαζί με την ΠΑΣΚΕ και τη ΔΑΚΕ σε επίπεδο ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για το ζήτημα της οργάνωσης των αγώνων.

Στο πλαίσιο αυτό αποτελεί μέγιστη πολιτική υποκρισία αλλά και θράσος χθεσινή ανακοίνωση της «Αυτόνομης Παρέμβασης» ότι συμμετέχει στο κίνημα ενάντια στην αύξηση των τιμών των εισιτηρίων, στην κατάργηση των δρομολογίων και στέκεται δήθεν αλληλέγγυα στους αγώνες των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες.


Χ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ