Παρασκευή 28 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΟΥΣΑ
Διαδήλωσαν για τη Δημόσια Υγεία

Με κυρίαρχο το σύνθημα «Η Υγεία είναι κοινωνικό αγαθό» οι εργαζόμενοι της Νάουσας πραγματοποίησαν χτες στην πλατεία Καρατάσου μαζική συγκέντρωση για την υπεράσπιση του δημόσιου και δωρεάν συστήματος Υγείας - Πρόνοιας.

Πρώτο στα αιτήματα ήταν η πλήρης επάνδρωση όλων των κλινικών του νοσοκομείου της Νάουσας με γιατρούς - νοσηλευτές και βοηθητικό προσωπικό που θα καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες στην Υγεία - Περίθαλψη. Επίσης ζήτησαν οι εργολαβικοί εργαζόμενοι να μετατραπούν σε μόνιμο προσωπικό του νοσοκομείου με πλήρη σταθερή εργασία.

Μιλώντας στους συγκεντρωμένους ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Νάουσας και μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ Σάκης Τσίτσης τους κάλεσε:

-- Να υπερασπιστούν τους ανέργους και τις οικογένειές τους από τα αρπακτικά των τραπεζών, από όσους επιχειρούν να τους κόψουν το ρεύμα, το τηλέφωνο, από όσους αρνούνται να τους περιθάλψουν, γιατί δεν έχουν ένσημα.

-- Να εμποδίσουν το χτύπημα και τη διάλυση των κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, τη μείωση μισθών και ημερομισθίων.

-- Να εμποδίσουν απολύσεις, αλλαγές ωραρίων, τη δουλειά χωρίς ασφάλιση.

-- Να εμποδίσουν την κατάργηση των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων, τη μετατροπή των Νοσοκομείων σε ληστρικούς μηχανισμούς σε βάρος της υγείας του λαού.

-- Να εμποδίσουν τη γενικευμένη πια ιδιωτικοποίηση και την αξιοποίηση από το κεφάλαιο όλου του δημόσιου πλούτου και των υποδομών.

Οπως τόνισε, «οι πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ ούτε θέλουν, ούτε μπορούν να ανταποκριθούν σε αυτό το καθήκον. Το ΠΑΜΕ με τη δράση και την εμπειρία του και κυρίως με τις θέσεις του είναι έτοιμο να δώσει όλες του τις δυνάμεις για ένα ικανό και φερέγγυο συνδικαλιστικό κίνημα».

Μετά τη συγκέντρωση ακολούθησε μαχητική πορεία στους δρόμους της Νάουσας που κατέληξε στο νοσοκομείο της πόλης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ