Παρασκευή 28 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
Κατάργηση των συμβάσεων με άλλο όνομα

Κατατέθηκε στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής το κυβερνητικό νομοσχέδιο για την «εξυγίανση» των αστικών συγκοινωνιών της πρωτεύουσας

Το ανούσιο των «δημόσιων διαβουλεύσεων», αλλά και την κατάντια των συνδικαλιστικών πλειοψηφιών, αναδεικνύουν οι ...«αλλαγές» που προσέθεσε η κυβέρνηση στο νομοσχέδιο για τις αστικές συγκοινωνίες, το οποίο κατέθεσε χτες βράδυ στη Βουλή και αναμένεται να ψηφιστεί μέσα στο Φλεβάρη.

Αποτέλεσμα του «διαλόγου», που οι πρόθυμες συνδικαλιστικές ηγεσίες προσέτρεξαν να λάβουν μέρος, υπονομεύοντας και διακόπτοντας τις απεργιακές κινητοποιήσεις κόντρα στις αγωνιστικές διαθέσεις της βάσης των εργαζομένων, ήταν η αλλαγή του όρου «κατάργηση» των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας από τον όρο ...«αντικατάσταση», ενώ αναφορικά με τις μετατάξεις υπαλλήλων, διευκρινίζεται ότι αφού μεταταχθούν όσοι εργαζόμενοι το ζητήσουν, θα ακολουθήσουν κατά προτεραιότητα οι αποσπασμένοι εκτός ομίλου ΟΑΣΑ.

Επίσης, εξαιρούνται των μετατάξεων, όσοι θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα εντός του έτους, ενώ αφαιρείται η πρόβλεψη περί ειδικών συμπράξεων του ΟΑΣΑ με τους ΟΤΑ. Ακόμη, διευκρινίστηκε ότι η διαγραφή των χρεών αφορά όχι μόνο τις ξεχωριστές εταιρείες, αλλά στο σύνολο των χρεών του Ομίλου, ενώ το υπουργείο έκανε δεκτή την πρόταση για μελέτη εντός ενός χρόνου του μοντέλου λειτουργίας κάθε εταιρείας.

Φυσικά, και οι παραπάνω ανούσιες προσθήκες, σε καμία περίπτωση δεν αλλάζουν τον αντιδραστικό χαρακτήρα του κυβερνητικού νομοσχεδίου, που «χαρατσώνει» άγρια το επιβατικό κοινό και ανοίγει το δρόμο για την ιδιωτικοποίηση των αστικών συγκοινωνιών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ