Παρασκευή 28 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΚΚΑΣ
Επιβάλλει εκ περιτροπής εργασία

Σε παγίωση της 4ήμερης εκ περιτροπής εργασίας στους εργαζόμενους της «Ελληνικής Υφαντουργίας ΑΕ» στα Γιαννιτσά και σε μονομερή επιβολή του μέτρου στους εργαζόμενους των «Κλωστηρίων Κιλκίς ΑΕ» προχωρά ο όμιλος Ακκά, κλιμακώνοντας την αντεργατική επίθεση που ξεκίνησε και εξελίσσεται τα τελευταία δύο χρόνια, με τις πλάτες του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Η 4ήμερη εκ περιτροπής εργασία στην «Ελληνική Υφαντουργία» ξεκίνησε από το Νοέμβρη του 2008, συνεχίστηκε το 2009 με παράλληλη επιβολή τριών εβδομάδων εργασίας για τους μήνες Ιούνη, Οκτώβρη και Δεκέμβρη, αλλά και το 2010, ανάλογα με τις ανάγκες της.

Η κατάσταση αυτή παγιώθηκε και επεκτείνεται με την εφαρμογή εκ περιτροπής εργασίας τριών εβδομάδων. Αυτό το μέτρο επέβαλε μονομερώς η εργοδοσία και στους εργαζόμενους στα «Κλωστήρια Κιλκίς» για το πρώτο τρίμηνο του 2011, με πρόσχημα την κρίση και την έλλειψη πρώτων υλών.

Ηδη τον προηγούμενο χρόνο επέβαλε στους εργαζόμενους αναγκαστική άδεια άνευ αποδοχών 3 εβδομάδων, αναστολή πάγιων μισθολογικών αποδοχών όπως το επίδομα βάρδιας (για 6 μήνες) και το πριμ παραγωγής (για 18 μήνες).

Με ανακοίνωσή της η Γραμματεία Πέλλας του ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να απαντήσουν αγωνιστικά και να απαιτήσουν καμία αλλαγή στις εργασιακές σχέσεις, καμία μείωση μισθών, καμία απόλυση. Να συσπειρωθούν στο ταξικό κίνημα και να συμμετάσχουν μαζικά στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στις 10 του Φλεβάρη και στην απεργία στις 23, μαζί με τις ταξικές δυνάμεις. «Δεν υπάρχει άλλος δρόμος για την απόκρουση της βαρβαρότητας, για να αντιστοιχηθεί η απάντησή μας με το μέγεθος της επίθεσης που δεχόμαστε και να περάσουμε στην αντεπίθεση, από την αποφασιστική οργάνωση της πάλης και τη διεκδίκηση, με βάση τις δικές μας ανάγκες, τη σύγκρουση με τα μονοπώλια και τους πολιτικούς και συνδικαλιστικούς τους υπηρέτες. Κόντρα στο συμβιβασμό και την υποταγή, τη μοιρολατρία και την ηττοπάθεια που καλλιεργεί ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός (ΓΣΕΕ, ΕΚ Γιαννιτσών, Εργοστασιακό Σωματείο) που βάζει πλάτη για να περάσουν τα μέτρα», σημειώνει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ