Παρασκευή 28 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ
Επανασυνδέθηκε το ρεύμα σε άνεργο

Την επανασύνδεση του ρεύματος στο σπίτι άνεργου νέου που ζει στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης, κατάφεραν χθες οι ταξικές δυνάμεις μέσα από δυναμική παρέμβαση που πραγματοποίησαν στο τοπικό κατάστημα της ΔΕΗ. Τους τελευταίους 10 μήνες, ο νέος εργαζόμενος είναι άνεργος. Δούλευε στον κλάδο των Χημικών Βιομηχανιών και απολύθηκε όταν ο εργοδότης του έκανε μείωση προσωπικού και μετακόμισε μέρος των δραστηριοτήτων του στην Τουρκία όπου εξασφάλισε φτηνή εργατική δύναμη.

Η ΔΕΗ και τον Οκτώβρη είχε διακόψει την παροχή ρεύματος, καθώς ο άνεργος νέος δεν μπορούσε να πληρώσει τους λογαριασμούς. Και τότε επανασύνδεσε το ρεύμα μετά από κινητοποίηση του ΠΑΜΕ και των ταξικών συνδικάτων. Προχθές, συνεργείο της επιχείρησης αφαίρεσε και το ρολόι της ΔΕΗ από το σπίτι του στέλνοντας μήνυμα σκλήρυνσης της στάσης της ΑΕ απέναντι στους άνεργους και τους χαμηλόμισθους που δεν μπορούν να πληρώσουν τα τιμολόγιά της.

Με τη δυναμική κινητοποίηση του ΠΑΜΕ και των ταξικών συνδικάτων, η διεύθυνση της ΔΕΗ προχώρησε στην επανατοποθέτηση του ρολογιού και στην επανασύνδεση του ρεύματος.

Τα στελέχη του ΠΑΜΕ καλούν τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους χαμηλόμισθους και τους χαμηλοσυνταξιούχους να αντιδράσουν συλλογικά απέναντι σε κάθε επίθεση που δέχονται στα δικαιώματά τους. Να απαιτήσουν αγωνιστικά να μη μείνει κανένας χωρίς νερό, ρεύμα, τηλέφωνο, χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Στην Πάτρα

Την απαίτηση να μην κόψουν το νερό σε καμία άνεργη οικογένεια στην Πάτρα επισήμανε εκ νέου χθες η Γραμματεία Πάτρας του ΠΑΜΕ, κατά τη διάρκεια παράστασης διαμαρτυρίας στην ΔΕΥΑ Πάτρας. Η δυναμική παρέμβαση έγινε μετά από καταγγελία άνεργου οικοδόμου με τρία παιδιά, όταν νωρίς το πρωί συνεργείο της ΔΕΥΑΠ επιχείρησε, χωρίς αποτέλεσμα εξαιτίας της παρέμβασης του ίδιου του οικοδόμου, τη διακοπή της παροχής του νερού επειδή δεν κατάφερε να πληρώσει το σχετικό λογαριασμό.

Είχε προηγηθεί την περασμένη Τρίτη παράσταση διαμαρτυρίας από αντιπροσωπείες του ΠΑΜΕ και της ΠΑΣΕΒΕ στον ίδιο τον δήμαρχο Γιάννη Δημαρά (ΠΑΣΟΚ), ο οποίος υποσχέθηκε πως δε θα επιτρέψει κάτι τέτοιο και ότι οι άνεργες οικογένειες θα προστατευθούν.

Οπως σημειώνει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της η Γραμματεία Πάτρας του ΠΑΜΕ, «ο κύριος Δημαράς αποδείχθηκε ότι, εκτός από ανάλγητος, είναι και κοινός ψεύτης, καθώς μόλις δυο μέρες πριν, μπροστά στις αντιπροσωπείες του ΠΑΜΕ και της ΠΑΣΕΒΕ που οργάνωσαν διαμαρτυρία στο Δημαρχείο, "ορκιζόταν" ότι δεν πρόκειται να κόψει το νερό σε ανέργους!! Ούτε δύο μέρες δεν πέρασαν!!

Ο δήμαρχος ήταν μέλος της επιτροπής εκλογικού αγώνα του ΠΑΣΟΚ, και ως τέτοιος είχε δώσει "σκληρές μάχες" για να εφαρμόσει το ΠΑΣΟΚ το πρόγραμμά του από κυβερνητικές θέσεις. Στο πρόγραμμά του περιέχονταν με σαφήνεια οι κατευθύνσεις για την περικοπή μισθών και συντάξεων, για την εμπορευματοποίηση κοινωνικών αγαθών, όπως και το νερό.

Καλούμε σε όσους συνάδελφους κόβεται το νερό από τη ΔΕΥΑΠ, να ενημερώσουν το ΠΑΜΕ. Τις επόμενες μέρες θα οργανώσουμε κινητοποιήσεις και θα επιβάλουμε στην πράξη την απαγόρευση της διακοπής παροχής νερού, σε ανέργους, απλήρωτους εργαζόμενους και χαμηλοσυνταξιούχους».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συγκέντρωση στη ΔΕΗ ενάντια στις διακοπές ρεύματος σε λαϊκά νοικοκυριά (2018-12-12 00:00:00.0)
Κινητοποίηση ενάντια σε αυξήσεις της ΔΕΗ και διακοπές ρεύματος (2013-02-14 00:00:00.0)
«Ρεύμα φτηνό για όλο το λαό»! (2010-09-22 00:00:00.0)
Πήγαν να ξανακόψουν το νερό σε άνεργο οικοδόμο! (2010-07-30 00:00:00.0)
Να μην ξανακοπεί ποτέ φως ή νερό σε κανέναν εργάτη (2010-07-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ