Τρίτη 9 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
Τηλεόραση
Συχνότητες... . σε «χάρτες» υπουργικών αποφάσεων

Μπορεί το ραδιοφωνικό τοπίο να παραμένει άναρχο και οι άδειες να μην έχουν δοθεί ακόμη, εντούτοις με τις «κοινές υπουργικές αποφάσεις»... ολοκληρώθηκε ο χάρτης των ραδιοφωνικών συχνοτήτων. Η κοινή υπουργική απόφαση αναφέρεται επίσης σε πάρκα κεραιών, τα οποία παραμένουν ουσιαστικά στα χαρτιά, αφού ακόμη και για το λεκανοπέδιο της Αττικής, δεν έχει γίνει καμία κίνηση για τη μεταφορά του «χάους» των κεραιών που εδρεύουν στον Υμηττό και στο πάρκο κεραιών στη θέση Αέρας στην Πάρνηθα. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών, με κοινές υπουργικές αποφάσεις του υπουργείου Μεταφορών και του υπουργείου Τύπου και ΜΜΕ, ολοκληρώθηκε η διαδικασία έγκρισης ραδιοφωνικών συχνοτήτων για όλη τη χώρα και συγκεκριμένα για 51 νομούς.

Το σύνολο των συχνοτήτων που εκχωρούνται για τους 51 νομούς ανέρχεται σε 702, από τις οποίες 411 διατίθενται για την τοπική ιδιωτική ραδιοφωνία και 291 για τα πανελλαδικά προγράμματα της ΕΡΤ. Τα αρμόδια υπουργεία υποστηρίζουν ότι με την ολοκλήρωση του «έργου» των συχνοτήτων, ρυθμίζεται η «απελευθερωμένη αγορά της ραδιοφωνίας» όσον αφορά το τεχνικό της μέρος.

Στις αποφάσεις αυτές καθορίζονται επίσης, τα κέντρα εκπομπής, τα οποία στη συνέχεια θ' αποτελέσουν πάρκα κεραιών του κάθε νομού. Παράλληλα καθορίζονται βασικές τεχνικές απαιτήσεις, όπως η ισχύς εκπομπής, καθώς και οι τεχνικές προδιαγραφές, για την αποφυγή παρασιτικών εκπομπών. Οι χάρτες ραδιοσυχνοτήτων ανά νομό, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, εκπονήθηκαν με χρήση σύγχρονων «επιστημονικών εργαλείων», λαμβάνοντας υπόψη την προστασία των αεροπορικών μεταφορών, καθώς και των συχνοτήτων για τις οποίες η Ελλάδα έχει δεσμευτεί με διεθνείς συνθήκες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ