Σάββατο 29 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
Παρέμβαση στον ΟΤΕ για τις συνθήκες εργασίας

Παρέμβαση στα τηλεφωνικά κέντρα του ΟΤΕ στην 3ης Σεπτεμβρίου και στην Αθηνάς έκανε την προηγούμενη βδομάδα το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών-Πληροφορικής Αττικής (ΣΕΤΗΠ), μετά από καταγγελίες εργαζομένων (φοιτητών στην πλειοψηφία τους) για τις άσχημες συνθήκες που επικρατούν σε αυτά.

Συγκεκριμένα, υπάρχουν καταγγελίες για συνεχείς αλλαγές ωραρίου, άρνηση να δοθεί διήμερη φοιτητική άδεια ανά μάθημα, απειλή χρηματικού προστίμου για όσους κάνουν «λάθη», επιβολή εξαημέρου χωρίς ρεπό, υποχρεωτικές άδειες χωρίς καν ειδοποίηση, κ.ά. Η αντιπροσωπεία του ΣΕΤΗΠ έβαλε αυτά τα ζητήματα στους υπεύθυνους των αντίστοιχων τμημάτων, οι οποίοι αρνήθηκαν μια σειρά από αυτές τις καταγγελίες. Ωστόσο, όπως αναφέρει το ΣΕΤΗΠ σε ανακοίνωσή του, παραδέχθηκαν ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα λόγω της μείωσης του προσωπικού και ότι η κατάσταση θα χειροτερέψει κι άλλο.

Σε κάθε περίπτωση το ΣΕΤΗΠ καλεί τους εργαζόμενους να μη δείχνουν καμιά εμπιστοσύνη στα λεγόμενα της διοίκησης, «αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά ότι η τρομοκρατία της εργοδοσίας είναι αποτελεσματική μόνο όταν βρίσκει απέναντί της τους εργαζόμενους ανοργάνωτους. Τους τρομοκρατεί η ιδέα της οργανωμένης, συλλογικής απάντησης των εργαζομένων». Προσθέτει δε ότι θα κάνει παρέμβαση και στη Διεύθυνση Προσωπικού του ΟΤΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ