Τρίτη 9 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Χρονοδιάγραμμα εφαρμογής αντιλαϊκών μέτρων

  Καθορίστηκε στη συνάντηση που είχαν την περασμένη Παρασκευή ο πρωθυπουργός με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας

Ολο το φάσμα των αντιλαϊκών πολιτικών επιλογών, που προωθούνται στα πλαίσια της προσαρμογής του ελληνικού κεφαλαίου στη ζώνη του Ευρώ, συζήτησαν την προηγούμενη Παρασκευή 05/01, ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης και ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Παπαντωνίου στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Γ. Παπαντωνίου, σε δηλώσεις του αμέσως μετά τη συνάντηση, χαρακτήρισε σαν τη «μεγαλύτερη πρόκληση» για την οικονομική πολιτική την προώθηση των «διαρθρωτικών αλλαγών ειδικότερα στους κοινωνικούς τομείς της παιδείας, της υγείας και της δημόσιας διοίκησης». Επενδύοντας την αντιδραστική οικονομική πολιτική με... κοινωνικά χαρακτηριστικά - και στα πλαίσια εξαπάτησης της κοινής γνώμης, που κατά πάγια τακτική ακολουθεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ - ο υπουργός ζήτησε τη συστράτευση όλων για την υλοποίηση των κυβερνητικών στόχων, στο όνομα της... οικονομικής ανάπτυξης της Ελλάδας, της... κοινωνικής δικαιοσύνης και βελτίωση της ζωής, ιδιαίτερα των... αδύνατων κοινωνικά ομάδων.

Επίσης, επιχειρώντας να υποβαθμίσει τις αντιδραστικές αλλαγές που ετοιμάζεται να προωθήσει η κυβέρνηση στα μισθολόγια των δημοσίων υπαλλήλων, με πρώτο και κύριο στόχο την κατάργηση του βασικού μισθού, ισχυρίστηκε ότι «το θέμα των αμοιβών των δημοσίων υπαλλήλων δεν είναι κάτι το τρέχον, κάτι που θα αντιμετωπίσουμε τώρα, γιατί έχει αποφασιστεί η εισοδηματική πολιτική και υπάρχει και το μισθολόγιο». Επαναφέροντας όμως στη συνέχεια την ουσία της κυβερνητικής «λογικής», ισχυρίστηκε ότι «υπάρχει θέμα εξορθολογισμού διαφόρων καταστάσεων, γιατί υπάρχουν ανισότητες στο δημόσιο τομέα και πρέπει ως κυβέρνηση μαζί με το συνδικαλιστικό κίνημα να βρούμε λύση στα προβλήματα που ανακύπτουν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ