Σάββατο 29 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ - ΑΠΕΡΓΟΙ ΠΕΙΝΑΣ
Μετεγκατάσταση στο κτίριο της Πατησίων

Οι μετανάστες στο κτίριο της Πατησίων

Eurokinissi

Οι μετανάστες στο κτίριο της Πατησίων
Κάτω από άθλιες συνθήκες διαβιώνουν οι απεργοί μετανάστες που χτες τα ξημερώματα αποχώρησαν από το παλιό κτίριο της Νομικής Σχολής και κατέφυγαν σε κτίριο στη συμβολή των οδών Πατησίων και Ηπείρου. Οι απεργοί πείνας δε χώρεσαν στις δύο αίθουσες του ισογείου και του υπογείου, με αποτέλεσμα αρκετοί από αυτούς να κοιμηθούν στο προαύλιό του. Μόνο 157 από αυτούς στοιβάχτηκαν στα δύο δωμάτια, ενώ οι υπόλοιποι από τους 250 μεταφέρθηκαν σε άλλους χώρους. Ηδη, αναζητείται άλλο κτίριο, αφού μέχρι το μεσημέρι ήταν κλειδωμένες οι τουαλέτες του, δεν υπήρχε πρόσβαση σε τρεχούμενο νερό, ενώ το απόγευμα αναμρνόταν να τοποθετηθούν και άλλες χημικές τουαλέτες στο προαύλιο. Μέχρι το μεσημέρι, είχαν τοποθετηθεί μόλις τέσσερις.

Η πραγματοποίηση της μετακίνησης κινδύνευσε αρκετές φορές στη διάρκεια της προχτεσινής μέρας, καθώς παρουσιάζονταν διάφορα σημεία διαφωνίας είτε από την πλευρά μεταναστών απεργών πείνας και εκείνων που εμφανίζονταν ως εκπρόσωποί τους, είτε από την πλευρά του ιδιοκτήτη του οικήματος. Η ιδιοκτησία του προέβαλε όρους όπως, οι μετανάστες να φιλοξενηθούν στο κτίριο για διάστημα όχι μεγαλύτερο των 15 ημερών, η παρουσία της Αστυνομίας να είναι σε κάποια απόσταση, διακριτή σε σχέση με το κτίριο και ο αριθμός των αλληλέγγυων στους μετανάστες να είναι περιορισμένος. Κατόπιν τούτου οι μετανάστες αποφάσισαν να παραμείνουν στο χώρο, όπου πραγματοποίησαν νέα συνέλευση. Λίγο νωρίτερα, είχε απορριφθεί από τους μετανάστες πρόταση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να μεταφερθούν σε κτίριο στην περιοχή του Ελληνικού. Επειτα από πολύωρες διαπραγματεύσεις, εκκενώθηκε γύρω στις 3.30 τα ξημερώματα το κτίριο της Νομικής, μετά και την τελευταία υποχώρηση του ιδιοκτήτη του κτιρίου.

Οι απεργοί πείνας κατευθύνθηκαν προς το συγκεκριμένο οίκημα. Η πορεία πραγματοποιήθηκε με συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης και η μετεγκατάσταση ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις πέντε τα ξημερώματα. Οι απεργοί πείνας θα μείνουν στο συγκεκριμένο κτίριο, ένα νεοκλασικό απέναντι από το Μουσείο, για περιορισμένο χρονικό διάστημα και θα χρησιμοποιούν το ισόγειο και τον προαύλιο χώρο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ