Τρίτη 1 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΝΕ
Κάλεσμα οργάνωσης και αντεπίθεσης

Με τη μαζική συμμετοχή νέων από διάφορους χώρους δουλειάς και κυρίως από νέους οικοδόμους, εμποροϋπαλλήλους, το χώρο της κατάρτισης αλλά και νέους οικονομικούς μετανάστες, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή στην ΚΟ Πειραιά του ΚΚΕ εκδήλωση που διοργάνωσε η Τομεακή Οργάνωση Εργατικού της ΚΝΕ Πειραιά με θέμα: «Δεν θα πληρώσουμε την κρίση του καπιταλισμού, οργανωνόμαστε στην πάλη για το Σοσιαλισμό».

Η εκδήλωση έγινε στο πλαίσιο της πεντάμηνης καμπάνιας της ΚΝΕ για την εργαζόμενη νεολαία. Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Τάσος Τραβασάρος, στέλεχος του ΚΚΕ. Αφού αναφέρθηκε στην αιτία της κρίσης, που δεν είναι άλλη από τον ίδιο τον καπιταλισμό, τόνισε ότι «ο καπιταλιστικός μονόδρομος δεν μπορεί να δώσει τίποτα πλέον» και πρόσθεσε: «Πρέπει να συνειδητοποιηθεί η ανάγκη της πολιτικής πάλης για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης της ελληνικής κοινωνίας. Για έναν τέτοιο αγώνα απαιτείται συνολική ανασύνταξη του λαϊκού κινήματος, πρώτα από όλα η ανασύνταξη του εργατικού κινήματος. Χρειάζεται να οργανωθεί ο λαός, να δυναμώσει την πολιτική του πάλη, να φτιάξει τη δικιά του λαϊκή συμμαχία και να έρθει σε ρήξη με την εξουσία των μονοπωλίων, για την ανατροπή της. Να διεκδικήσει την εξουσία». «Το ΚΚΕ έχει συγκεκριμένη πρόταση πάλης και προοπτικής που είναι η μόνη ρεαλιστική, επίκαιρη και αναγκαία διέξοδος από την καπιταλιστική βαρβαρότητα. Την προσδιορίζουμε ως λαϊκή οικονομία και λαϊκή εξουσία».

Από την πλευρά του ο Σπετίμ Καραγκιόζι, μέλος του Γραφείου Πόλης της ΚΝΕ Πειραιά, κάλεσε τους συγκεντρωμένους σε πλατιά συστράτευση γύρω από το ΠΑΜΕ και σε αντεπίθεση στην αντεργατική, αντιλαϊκή πολιτική με πρώτο επόμενο σταθμό την απεργία στις 23 Φλεβάρη.

  • Εξόρμηση στο εργοστάσιο της ΕΑΒ στο Σχηματάρι Βοιωτίας πραγματοποίησαν χτες οι οργανώσεις της ΚΝΕ. Μέλη της Οργάνωσης βρέθηκαν από τα ξημερώματα στην πύλη του εργοστασίου και υποδέχτηκαν τους εργαζόμενους που έφτασαν στις 6.45. Με την ανακοίνωση - κάλεσμα για οργάνωση και αντεπίθεση και τον Κυριακάτικο «Ριζοσπάστη» στο χέρι συζήτησαν με νέους εργαζόμενους οι οποίοι αναγνώρισαν ότι η ΚΝΕ βρίσκεται στο πλευρό τους.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ