Τρίτη 1 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εντείνουν τα μέτρα καταστολής σε βάρος των μεταναστών

Την ένταση των βάρβαρων κατασταλτικών μέτρων για τον «περιορισμό των μεταναστευτικών ροών στην Ελλάδα», αλλά και για να «αποφεύγονται κινητοποιήσεις» στο εσωτερικό της χώρας «που μπορούν να δημιουργήσουν εστίες έντασης», προανήγγειλε χτες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρ. Παπουτσής.

Οι δηλώσεις του Χρ. Παπουτσή έγιναν αμέσως μετά την έκτακτη σύσκεψη που προηγήθηκε στο υπουργείο στη Δραπετσώνα, στην οποία συμμετείχαν εκτός από τον υπουργό, η ηγεσία του Λιμενικού Σώματος, της ΕΛ.ΑΣ. και της ΕΥΠ και παράγοντες του υπουργείου Εξωτερικών. Αφορμή της σύσκεψης ήταν, σύμφωνα με τον υπουργό, οι εξελίξεις σε Αίγυπτο, Τυνησία και Αλγερία και η «προετοιμασία της χώρας» να αντιμετωπίσει την «ένταση» των «μεταναστευτικών ροών», αλλά και οι «κίνδυνοι που δημιουργούνται, από τη μεγάλη κινητικότητα που επιδεικνύουν ορισμένοι εντός της χώρας, επιχειρώντας να κινητοποιήσουν και να ενεργοποιήσουν μετανάστες που αντιμετωπίζουν προβλήματα», υπονοώντας τα γεγονότα στη Νομική.

Οπως ανέφερε Χρ. Παπουτσής, στη διάρκεια της σύσκεψης αφού εκτίμησαν «όλους τους παράγοντες, οι οποίοι αφορούν στον τομέα της εσωτερικής ασφάλειας της χώρας μας», κατέληξαν ότι «τόσο το Λιμενικό Σώμα, όσο και η Ελληνική Αστυνομία θα εντείνουν τους ελέγχους στα χερσαία και τα θαλάσσια σύνορα της χώρας μας. Ταυτόχρονα, θα προετοιμαστούν στην περίπτωση που η χώρα μας κληθεί να αντιμετωπίσει αύξηση των μεταναστευτικών ροών».

Η κυβέρνηση, εφαρμόζοντας την πολιτική του κεφαλαίου και στα πλαίσια των υποχρεώσεων που έχει αναλάβει από τα ιμπεριαλιστικά κέντρα, Ευρωπαϊκή Ενωση, ΝΑΤΟ, προσπαθεί με την ένταση των κατασταλτικών μέτρων να αντιμετωπίσει τα θύματα αυτής της πολιτικής. Σε αυτή την κατεύθυνση κινείται και το νομοσχέδιο για το Λιμενικό Σώμα, το οποίο το μετατρέπει σε στρατιωτική μηχανή που θα επεμβαίνει εντός και εκτός συνόρων σε βάρος των λαών, ενώ ταυτόχρονα θα συνεχίσει να καλύπτει την ασύδοτη δράση των εφοπλιστών και των πολυεθνικών σε βάρος Ελλήνων και αλλοδαπών ναυτεργατών και την αποδεδειγμένη διαπλοκή τους με το διεθνές δουλεμπόριο (π.χ. μέσω αυτού βρίσκουν ναυτεργάτες) και όχι μόνο.

Είναι χαρακτηριστική η ερώτηση που τέθηκε στον Χρ. Παπουτσή στη διάρκεια της συζήτησης με τους δημοσιογράφους που ακολούθησε, ότι αφού η κυβέρνηση κόπτεται για τη «νομιμότητα» και την «ασφάλεια των συνόρων» πώς και από ποιους ελέγχονται τα κρουαζιερόπλοια από τρίτες χώρες που ταξιδεύουν πλέον «ανενόχλητα», με την άρση του καμποτάζ, στις εσωτερικές θάλασσες, τα οποία είναι πλωτά δουλεμπορικά και μπορούν να μεταφέρουν τους οποιουσδήποτε. Τόσο ο υπουργός όσο και ο αρχηγός του Λιμενικού, αν και παραδέχτηκαν ότι υπάρχει πρόβλημα, δεν ήταν σε θέση να απαντήσουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ