Τρίτη 9 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
Τηλεόραση
Το φεγγάρι οδηγεί το αγόρι

Σκηνή από την ταινία« Η συνωμοσία της σκιάς» που παρουσιάζει το STAR στις 22.00
Σκηνή από την ταινία« Η συνωμοσία της σκιάς» που παρουσιάζει το STAR στις 22.00
Μια παλιά ταινία του Ρόμπερτ Γουάιζ, γυρισμένη το 1948, με πρωταγωνιστή τον Ρόμπερτ Μίτσαμ, θα παρουσιαστεί σήμερα στις 00.30 από το ALTER. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό γουέστερν με τίτλο «Αίμα στο φεγγάρι», που αφηγείται την ιστορία ενός τυχοδιώκτη, ο οποίος δουλεύει για λογαριασμό ενός αδίστακτου μεγαλοκτηματία. Μια μέρα θα στραφεί εναντίον του, συμμαχώντας με τους αγγελοδοτρόφους. Μια ωραία ταινία, με εξαιρετικά σφιχτοδεμένο σενάριο, με την υποβλητική και καθαρή ασπρόμαυρη φωτογραφία του Νίκολα Μουσουράκα και με εξαιρετικές ερμηνείες.

Από την ΕΤ-3 στις 00.30 «Το αγόρι με την άμαξα» του Τραν Αν Χουάνγκ. Ενας 18χρονος οδηγός σικλό στο Βιετνάμ γίνεται μέλος μιας σπείρας, ενώ η αδελφή του εκπορνεύεται για χάρη ενός γκάνγκστερ, που αυτοαποκαλείται ποιητής. Παρά το γεγονός ότι έχουν υποκύψει και οι δυο στον πειρασμό του "εύκολου" χρήματος - που, τελικά, δεν είναι καθόλου εύκολο - θα καταφέρουν στο τέλος να ξαναβρούν τη χαμένη αθωότητά τους.

Από τη ΝΕΤ στη 01.00 «Η Πέπι, η Λούσι, η Μπομ και τα άλλα κορίτσια» του Πέδρο Αλμοδοβάρ. Πρόκειται για μια από τις πρώτες ταινίες του Ισπανού σκηνοθέτη, γι' αυτό και είναι φανερή η πρόθεσή του να προκαλέσει και να εξοργίσει το θεατή με τη φρασεολογία του, τις ερωτικές ανακατωσούρες και την αισθητική των χρωμάτων του. Ο Αλμοδοβάρ ξεκινά έτσι: Με νοικοκυρές που ξαφνικά γίνονται λεσβίες, με παρθένες που βιάζονται από αστυνομικούς και πάει λέγοντας, για να καταλήξει τώρα με τις τελευταίες ταινίες του πιο συναισθηματικός, πιο ώριμος, λιγότερο προκλητικός και περισσότερο ανθρώπινος. Με την Κάρμεν Μάουρα.

Από τον ΑΝΤΕΝΝΑ στις 02.15 «Γλυκιά μου Αλις» του Αλφρεντ Σόουλ. Η μικρότερη αδελφή της δωδεκάχρονης Αλις δολοφονείται άγρια μέσα σε μια εκκλησία. Ο χωρισμένος πατέρας της έρχεται να ερευνήσει την υπόθεση, αλλά το μακελειό συνεχίζεται. Πρόκειται για ένα ενδιαφέρον ψυχολογικό θρίλερ, που βαδίζει στα ίχνη της «Ψυχώ».

Τέλος, από το STAR, στις 22.00 «Η συνωμοσία της σκιάς» του Τζορτζ Κοσμάτος. Μια μαζική δολοφονία, μια πεισματάρα δημοσιογράφος, μια αινιγματική κούρσα, που περιπλανιέται στους δρόμους της Ουάσιγκτον, κάνουν έναν ακόλουθο του Λευκού Οίκου να συνειδητοποιήσει ότι κινδυνεύει, όχι μόνον η δική του ζωή, όχι μόνον η ζωή του Προέδρου των ΗΠΑ, αλλά και η παγκόσμια πολιτική σταθερότητα. Με τους Τσάρλι Σιν και Ντόναλντ Σάδερλαντ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ