Τρίτη 9 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΛΟΜΒΙΑ
Κατάρρευση των συνομιλιών

ΜΠΟΓΚΟΤΑ.-

Σε μία κρίσιμη στιγμή, για την ακρίβεια σε μία καμπή όπου το αμερικανόπνευστο «Σχέδιο Κολομβία» βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη, οι «Ενοπλες Επαναστατικές Δυνάμεις της Κολομβίας» (FARC-ΕΡ), ανακοίνωσαν την Κυριακή ότι δεν πρόκειται να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων αν η κυβέρνηση δεν αποσαφηνίσει πλήρως και διά παντός τη στάση της απέναντι στις ανταρτικές δυνάμεις...

Την ανακοίνωση έκανε ο ίδιος ο εκπρόσωπος στις συνομιλίες με την κυβέρνηση του Αντρές Παστράνα των «FARC-ΕΡ», Ραούλ Ρέγιες κατά τη διάρκεια συνέντευξής του με αφορμή την επέτειο των δύο χρόνων από την έναρξη των συνομιλιών. Ο Ρέγιες επίσης αποσαφήνισε ότι ελάχιστη πρόοδος έχει γίνει κατά τα δύο αυτά χρόνιακαι μάλλον ήταν αναμενόμενη η κατάρρευση των συνομιλιών, καθώς ούτε καν οι αρχικοί όροι για να μπορέσουν να ξεκινήσουν οι συνομιλίες δεν έχουν εκπληρωθεί.

Στο μεταξύ, η χώρα εξακολουθεί να παραμένει ένα «ναρκοπέδιο», ένα ατέλειωτο πεδίο μάχης. Βόμβα που εξερράγη το Σάββατο στη βορειοδυτική Κολομβία είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι εννέα, ανακοίνωσαν την Κυριακή οι αρχές της χώρας. Το περιστατικό συνέβη στην πόλη Μπαρανκαμπερμέχα, που απέχει 450 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Μπογκοτά, και πρόκειται για βόμβα που εξερράγη τη στιγμή που περνούσε ένα τεθωρακισμένο όχημα της αστυνομίας, πίσω από το οποίο ακολουθούσε ένα λεωφορείο. Δύο πολίτες, μία γυναίκα και ένας ανήλικος σκοτώθηκαν.

Παράλληλα, βόμβα εξερράγη και ανατίναξε αγωγό πετρελαίου στα ανατολικά της χώρας. Αξιωματούχοι της κρατικής πετρελαϊκής εταιρίας «Εκοπετρόλ», απέδωσαν την επίθεση σε αριστερούς αντάρτες, παρότι καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την επίθεση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ