Τετάρτη 2 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Παράταση για το «κοινωνικό τιμολόγιο»

Ακόμη μια παράταση για το «κοινωνικό τιμολόγιο» δίνει το αρμόδιο υπουργείο, αυτή τη φορά έως τις 28 του Φλεβάρη.

Η προηγούμενη προθεσμία έληγε στις 31 του Γενάρη, αλλά στο υπουργείο διαπίστωσαν ότι αυξήθηκε ο ρυθμός υποβολής αιτήσεων, που ξεπερνούν πλέον τις ...250.000 και αξίζει μια ακόμη παράταση.

Δεδομένου ότι εκτιμούσε την ένταξη στο τιμολόγιο 1,2 εκατ. καταναλωτών, υπάρχει ακόμη μακρύς δρόμος.

Αλλά το θέμα είναι αλλού. Στην ουσιαστική επιτυχία μιας διαδικασίας που εξαρχής στόχευε στη δραματική συρρίκνωση των συνδέσεων που απολάμβαναν μειωμένη τιμή κιλοβατώρας.

Κι αυτό έγινε από την πλευρά της κυβέρνησης με την εισαγωγή οικονομικών κριτηρίων. Τα κριτήρια αυτά, σε συνδυασμό με το όριο της κατανάλωσης και το μικρό όφελος, οδήγησαν σε μια πολύ μικρότερη από την αναμενόμενη ανταπόκριση.

Από όλα αυτά προκύπτει αβίαστα ότι απαιτούνται δραστικές αλλαγές και όχι τα «φιλανθρωπικά» μπαλώματα της κυβέρνησης και της ΔΕΗ, που έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου για την ολοκλήρωση της «απελευθέρωσης» της αγοράς ενέργειας, ωθώντας διαρκώς προς τα πάνω τα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος.

Χρειάζονται ανατρεπτικά μέτρα με κύριο το αίτημα ρεύμα φτηνό για το λαό, που απαιτεί αγώνα για ενιαίο φορέα ενέργειας και στα πλαίσιά του ενταγμένη και η ηλεκτρική ενέργεια που θα είναι λαϊκή ιδιοκτησία.

Χρειάζεται λαϊκή εξουσία για να τα εγγυηθεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ