Τετάρτη 2 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τι προβλέπει το νομοσχέδιο
  • Για το Λιμενικό

-- Το Λιμενικό χαρακτηρίζεται στρατιωτικό σώμα και ορίζεται ότι το ένστολο προσωπικό του «έχει την ιδιότητα του στρατιωτικού σύμφωνα με τον Στρατιωτικό Ποινικό Κώδικα».

-- Συγκροτείται διεύθυνση «Παλλαϊκής Αμυνας Πολιτικής Σχεδίασης Εκτακτης Ανάγκης», για θέματα «σχεδίασης και χρησιμοποίησης των ελληνόκτητων πλοίων προς εξυπηρέτηση αναγκών διεθνών οργανισμών, Ευρωπαϊκής Ενωσης και ΝΑΤΟ».

  • Για τους ναυτεργάτες

-- Προδιαγράφεται ο μαζικός εκτοπισμός των Ελλήνων ναυτεργατών και από τα ακτοπλοϊκά πλοία (έχουν προηγηθεί τα ποντοπόρα και τα κρουαζιερόπλοια), με αντικατάστασή τους από χαμηλόμισθους ανασφάλιστους ναυτεργάτες. Σχετικά με τα πληρώματα, το νομοσχέδιο αναφέρει: «Οσοι από το προσωπικό δεν είναι Ελληνες και τα καθήκοντά τους σχετίζονται με θέματα ασφαλείας, πρέπει να κατέχουν πιστοποιητικό ελληνομάθειας». Με δεδομένο ότι οι οργανικές συνθέσεις των ακτοπλοϊκών πλοίων αποτελούνται από ελληνικά πληρώματα, με συλλογικές συμβάσεις και συγκροτημένα δικαιώματα, αυτό πρακτικά σημαίνει την έναρξη της διαδικασίας διωγμού τους.

-- Προβλέπεται ότι οι εφοπλιστές θα μπορούν να δρομολογούν και να αποδρομολογούν πλοία από τις γραμμές, κάτι που σημαίνει την οριστική κατάργηση της υποχρεωτικής δεκάμηνης δρομολόγησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ