Τετάρτη 2 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΡΟΔΟΥ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Στο πλευρό των σπουδαστών της τουριστικής σχολής

Από παλιότερη κινητοποίηση σπουδαστών Τουριστικών Σχολών
Από παλιότερη κινητοποίηση σπουδαστών Τουριστικών Σχολών
Την αλληλεγγύη της στους σπουδαστές της Τουριστικής Σχολής του Οργανισμού Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΟΤΕΚ) στη Ρόδο, την αυριανή βάρδια των εργαζόμενων στα ξενοδοχεία, δηλώνει η Γραμματεία Ρόδου του ΠΑΜΕ. Σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι «τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, καθηγητές και σπουδαστές είναι συνέπεια της πολιτικής που μειώνει τις δημόσιες δαπάνες και στον τομέα της εκπαίδευσης, ανοίγοντας ταυτόχρονα το δρόμο στους επιχειρηματίες να αντλήσουν κέρδη και από αυτό τον τομέα».

Χτες, οι σπουδαστές πραγματοποίησαν αποχή από τα μαθήματα και πορεία προς την έδρα της Περιφέρειας όπου έγινε συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ενδιαφέρον για να συμβάλουν σε προσωρινή λύση στα προβλήματα υποδομών και εξοπλισμού εξέφρασαν οι ξενοδόχοι του νησιού, οι οποίοι βέβαια έχουν κάθε λόγο να στηρίζουν τη λειτουργία της σχολής η οποία τους παρέχει προσωπικό στο όνομα της πρακτικής άσκησης.

Η Γραμματεία Ρόδου του ΠΑΜΕ βρέθηκε και χτες στο πλευρό των σπουδαστών. Οπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της, οι σχολές φέτος αντί για τον Οκτώβρη άνοιξαν με απόφαση του ΔΣ του ΟΤΕΚ στις αρχές Γενάρη, οι σπουδαστές καλούνται να πληρώσουν το εκπαιδευτικό υλικό από την τσέπη τους, ενώ τα οικοτροφεία υπολειτουργούν και συνδέει την κατάσταση αυτή με τη γενικότερη αντιλαϊκή επίθεση. «Η λαϊκή εργατική οικογένεια της Ρόδου και των γύρω νησιών καλείται να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη την ίδια στιγμή που η ανεργία καλπάζει, το εισόδημά της ροκανίζεται και τα ήδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης ακριβαίνουν καθημερινά. Αντίστοιχα προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι εργαζόμενοι και το εκπαιδευτικό προσωπικό, καθώς στην πλειοψηφία τους εργάζονται υπό το καθεστώς συμβάσεων ορισμένου χρόνου. Χαρακτηριστικό είναι ότι έχουν γίνει περικοπές στο προσωπικό για τη φύλαξη και την καθαριότητα με κατεύθυνση να εγκατασταθούν εργολαβικά συνεργεία», σημειώνει η Γραμματεία Ρόδου του ΠΑΜΕ. Και απαιτεί άμεσα κρατική χρηματοδότηση στις τουριστικές σχολές στο ύψος των σύγχρονων αναγκών τους, μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων και των εκπαιδευτικών χωρίς όρους και προϋποθέσεις και στελέχωση με βάση τις ανάγκες, πλήρη σίτιση και στέγαση, δωρεάν διανομή του εκπαιδευτικού υλικού για τους σπουδαστές, ίση αμοιβή για ίση εργασία, κανένας εργάτης να μην αμείβεται λιγότερο με το πρόσχημα της μαθητείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ