Τρίτη 9 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΟΣ
Επεισόδια έξω από τη βάση της Δεκέλειας

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν την περασμένη Κυριακή το πρωί έξω από τον αστυνομικό σταθμό της βρετανικής βάσης Δεκέλειας λίγο πριν αρχίσει η καθιστική εκδήλωση διαμαρτυρίας της οικογένειας και των συγγενών του Πανίκου Τσιακούρμα, οι οποίοι αξιώνουν την απελευθέρωσή του από το κατοχικό καθεστώς.

Τα επεισόδια άρχισαν όταν ο Κυριάκος Τσιακούρμας, αδελφός του Πανίκου έφθασε στην περιοχή με φορτηγό με το οποίο προσπάθησε να αποκλείσει την είσοδο του αστυνομικού σταθμού.

Η οικογένεια Τσιακούρμα υποστηρίζει ότι τα επεισόδια προκάλεσε προσπάθεια του αστυνομικού διευθυντή της βάσης Μάλκολμ Μακνί να αποσπάσει τα κλειδιά του αυτοκινήτου από τον Κυριάκο για να απομακρύνει το φορτηγό και η παρουσία αστυνομικών της βάσης με αντιδιαδηλωτικές εξαρτύσεις.

Τότε επενέβησαν συγγενείς του Τσιακούρμα, καθώς και αστυνομικοί με αποτέλεσμα να σημειωθούν σοβαρά επεισόδια. Δύο άλλοι από τους αδελφούς του Πανίκου Τσιακούρμα, οι Γιάννης και Γιώργος χτυπήθηκαν. Οι συγγενείς του Τσιακούρμα έχουν αποκόψει τον παλιό δρόμο Δεκέλειας - Αμμοχώστου μπροστά από τον αστυνομικό σταθμό της βρετανικής βάσης.

Στην περιοχή, όπου επικρατεί μεγάλη ένταση, βρίσκονται περίπου 50 συγγενείς του Πανίκου Τσιακούρμα. Βρίσκονται επίσης οι βουλευτές του ΑΚΕΛ Κίκης Γιάγκου και του ΔΗΚΟ Μάριος Ματσάκης.

Σε αντιπερισπασμό, περίπου 50 Τουρκοκύπριοι, κάτοικοι της Πύλας, οργάνωσαν το πρωί εκδήλωση, απαιτώντας την απελευθέρωση του Τουρκοκύπριου Ομέρ Τεκοκούλ, ο οποίος κρατείται για υποθέσεις ναρκωτικών.

Οι συγγενείς του Τεκοκούλ ισχυρίστηκαν ότι ο Τουρκοκύπριος λαθρέμπορος αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας και ζήτησαν να τον επισκεφθεί γιατρός των Ηνωμένων Εθνών.

Οι Τουρκοκύπριοι απέκλεισαν τον κύριο δρόμο της Πύλας με τη βοήθεια και των Ηνωμένων Εθνών. Ο Τεκοκούλ αναμένεται να προσαχθεί ενώπιον του μόνιμου κακουργιοδικείου, στη Λάρνακα, την Τετάρτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ