Τρίτη 9 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
Κινδύνεψαν νεφροπαθείς

Αντιμέτωποι ακόμα και με το θάνατο ήρθαν οι νεφροπαθείς που υποβάλλονταν στη διαδικασία της αιμοκάθαρσης το μεσημέρι του Σαββάτου, στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, όταν διακόπηκε το ρεύμα. Βεβαίως, δε θα υπήρχε κανένα πρόβλημα αν λειτουργούσε αυτόματα η γεννήτρια, όπως θα 'πρεπε, κάτι, όμως, που δεν έγινε, για πολλοστή φορά, θέτοντας σε κίνδυνο πολλές ανθρώπινες ζωές, πιθανώς λόγω κακής συντήρησης ή βλάβης.

Η διακοπή είχε διάρκεια 40 ολόκληρων λεπτών και οι νεφροπαθείς είδαν το «χάρο με τα μάτια» τους όταν σταμάτησαν τα μηχανήματα και δεν ήξεραν τι θα γίνει, αφού διαπιστώθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα με τη γεννήτρια. Το κακό αποφεύχτηκε χάρη στις άμεσες και καθοριστικές ενέργειες των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού, που παρά το απόλυτο σκοτάδι που επικράτησε, κατάφεραν με ψυχραιμία να αποσυνδέσουν τους ασθενείς από τα μηχανήματα, καθώς κινδύνευαν να χάσουν πολύ αίμα ή ακόμα και να πήξει το αίμα τους, γεγονός που θα μπορούσε μοιραίο για τη ζωή τους.

Οι νεφροπαθείς καταγγέλλουν ότι οι αρμόδιοι δεν πρέπει να παίζουν με τις ανθρώπινες ζωές και τους καλούν να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα, καθώς εάν ξαναπροκύψει παρόμοιο πρόβλημα υπάρχουν πολλές πιθανότητες τα αποτελέσματα να είναι δυσάρεστα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και άλλες φορές στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Λάρισας οι γεννήτριες δε λειτούργησαν. Πρόκειται, βεβαίως, για καταστάσεις που δημιουργούνται εξαιτίας της πολιτικής απαξίωσης του δημόσιου τομέα υγείας που ακολουθεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, για να δώσει «τροφή» στους ιδιώτες, θέτοντας σε κίνδυνο ακόμα και τις ζωές των ασθενών. Καταστάσεις που θα είναι πιο τραγικές στα πλαίσια του «εκσυγχρονιστικού χαρακώματος» του ΕΣΥ που εξήγγειλε ο υπουργός Υγείας Αλ. Παπαδόπουλος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ