Τρίτη 9 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΠΕΙΡΑΙΑΣ
«Ανταρσίες» στις πλειοψηφίες

Αποστασία στη δημοτική παράταξη του ΠΑΣΟΚ στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης εκδηλώθηκε στην πρώτη συνεδρίαση του Σώματος για το 2001, ενώ εκλέχτηκε μονοπαραταξιακό προεδρείο. Πρόεδρος και πάλι του Δημοτικού Συμβουλίου είναι ο Σ. Καπετανόπουλος.

Από τη δημοτική παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης εκλέχτηκε μέλος της Δημαρχιακής Επιτροπής ο Ν. Τσαρουχάς, ενώ για τη θέση αυτή ο επικεφαλής της παράταξης Θρ. Λαζαρίδης είχε προτείνει τον δημοτικό σύμβουλο της δημοτικής του ομάδας Θ. Μαργαρίτη. «Από την ώρα που ο υποψήφιός μας δεν εκλέχτηκε, θεωρούμε ότι η παράταξή μας δεν εκπροσωπείται στη δημαρχιακή επιτροπή», δήλωσε ο Θρ. Λαζαρίδης.

Επίσης για μια ακόμη φορά τακτικό μέλος της Δημαρχιακής Επιτροπής εκλέχθηκε στην πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης ο Αγάπιος Σαχίνης, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Θεσσαλονίκη - Αντεπίθεση τώρα». Σχολιάζοντας την εκλογή του Αγ. Σαχίνη, ο δημοτικός σύμβουλος και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σπ. Βούγιας έκανε λόγο για «εκλεκτική συγγένεια που υπάρχει μεταξύ της διοίκησης και της παράταξης του κ. Σαχίνη».

Απαντώντας στη δήλωση αυτή ο Αγ. Σαχίνης αναφέρει: «Μετά από 8 χρόνια συνεχούς εκλογής μου στη Δημαρχιακή Επιτροπή ο κ. Βούγιας ανακάλυψε την πυρίτιδα. Μόνο που ξέχασε το σπουδαιότερο, ότι δηλαδή ο ίδιος μπέρδεψε την πολιτική και τον πολιτικό τουρισμό, στην έκτη θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας του ΠΑΣΟΚ».

Στον Πειραιά

Σαν μήνυμα της Ρηγίλλης προς τον δήμαρχο Πειραιά Χρ. Αγραπίδη πρέπει άραγε να εκτιμηθεί η «ανταρσία» του δημοτικού συμβούλου της πλειοψηφίας Κυρ. Μανωλάκου να διεκδικήσει την προεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου παρά την πρόταση του δημάρχου για τον Π. Κουβάτσο. Κύκλοι του δημάρχου Πειραιά ερωτώμενοι για το αν η ενέργεια του Κυρ. Μανωλάκου έχει ουρά, απαντούσαν με νόημα: «Συ είπας». Ταυτόχρονα αναφέρονταν απαξιωτικά για τον «αντάρτη» τον οποίο ο δήμαρχος στο μεταξύ είχε διαγράψει από το συνδυασμό της πλειοψηφίας.

Το τι ακριβώς υποκρύπτει η ενέργεια του Κυρ. Μανωλάκου θα το δείξει το μέλλον. Αυτό πάντως που δείχνει η ενέργεια του συνδυασμού της μείζονος μειοψηφίας είναι ο καιροσκοπισμός της, αφού ενώ σε τίποτα μέχρι σήμερα δεν έχει διαφοροποιηθεί από τις βασικές επιλογές του δημάρχου, βρήκε την ευκαιρία να ασκήσει «αντιπολίτευση», ψηφίζοντας τον Κυρ. Μανωλάκο, αξιοποιώντας έτσι εσωτερικά θέματα του συνδυασμού του Χρ. Αγραπίδη. Μόνο που αυτή η πολιτική ως γνωστόν έχει κοντά ποδάρια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ