Πέμπτη 3 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2013
Παιχνίδια συμφερόντων και αποπροσανατολισμού

Συνέντευξη Τύπου για την ανάθεση και αφαίρεση της διοργάνωσης, παραχώρησε χτες η «Λαϊκή Συσπείρωση» Λάρισας και Βόλου

Eurokinissi

«Η απόφαση της ΔΕΜΑ να αφαιρέσει τους Μεσογειακούς αγώνες του 2013 από τις διοργανώτριες πόλεις του Βόλου και της Λάρισας έδωσε την αφορμή να ξεσπάσει ένας ακόμη "δικομματικός καβγάς" που αποπροσανατολίζει απ' τα πραγματικά προβλήματα που οξύνονται με το βάθεμα της καπιταλιστικής κρίσης αλλά και των αντιλαϊκών μέτρων της κυβέρνησης». Τα παραπάνω τόνισε, ο Β. Μπούτας, περιφερειακός σύμβουλος Θεσσαλίας, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου, στη Λάρισα, σχετικά με την ακύρωση της διοργάνωσης των Μεσογειακών Αγώνων στην περιοχή.

Στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε μαζί με τους Γ. Λαμπρούλη και Απ. Νάνο, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Λάρισας και Βόλου, αντίστοιχα, υπογράμμισε ότι μ' αυτές τις εξελίξεις αποκαλύπτονται τα πολιτικά παιχνίδια αλλά και ο ρόλος αυτών των οργανώσεων τύπου ΔΕΜΑ, αλλά και των διοργανώσεων τύπου Μεσογειακοί, Ολυμπιάδες κτλ. και η διαπλοκή τους με τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα. «Διότι οι αγώνες αυτοί δεν θα ήτανε τίποτε άλλο από ένα ακόμη πανηγύρι των μεγαλοεργολάβων και των πολυεθνικών που λυμαίνονται το χώρο. Απλά, αυτά τα 135 εκατ. που προορίζονταν για τους αγώνες και θα λεηλατούνταν από τα μονοπώλια σε συγκεκριμένους κλάδους της οικονομίας (τουρισμό, υπηρεσίες, κατασκευές κλπ.) θα αλλάξουν κατεύθυνση και θα προσαρμοστούνε στις αξιώσεις της πλουτοκρατίας για το ξεπέρασμα της κρίσης τους».

Συνεχίζοντας ο Β. Μπούτας σημείωσε: «Από την αρχή υποστηρίζαμε ότι τα έργα και οι υποδομές που χρειάζεται η περιοχή, δεν πρέπει να επαφίενται στη διοργάνωση των Μεσογειακών Αγώνων, όπως συστηματικά καλλιεργούσαν προσδοκίες οι τοπικοί εκπρόσωποι των ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. Επίσης, ευθύνη φέρουν και οι εκπρόσωποι του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ όπου με τις ήξεις αφίξεις τους, στην αρχή τάχθηκαν υπέρ των αγώνων καλλιεργώντας και τις αυταπάτες ότι θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη της περιοχής».

Η απόφαση της ΔΕΜΑ έδωσε την ευκαιρία για ένα παιχνίδι εντυπώσεων και αποπροσανατολισμού, επισήμανε ο περιφερειακός σύμβουλος Θεσσαλίας, εκλεγμένος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Β. Μπούτας
Η απόφαση της ΔΕΜΑ έδωσε την ευκαιρία για ένα παιχνίδι εντυπώσεων και αποπροσανατολισμού, επισήμανε ο περιφερειακός σύμβουλος Θεσσαλίας, εκλεγμένος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Β. Μπούτας
Κατήγγειλε, επίσης, ότι μετά την αφαίρεση των Μεσογειακών, βρίσκεται σε εξέλιξη μια προσπάθεια απ' τις ίδιες δυνάμεις να αποπροσανατολίσουν για μια ακόμη φορά το λαό της Θεσσαλίας εμφανιζόμενοι σαν μαχητικοί διεκδικητές των κονδυλίων που θα δινόντουσαν για τη διοργάνωση τους. «Κοροϊδεύουν συνειδητά - τόνισε - όταν υπόσχονται ότι με αυτά τα χρήματα (κι αν ακόμα τα εξασφαλίσουν) θα επιτευχθεί ανάπτυξη στη Θεσσαλία, που θα βελτιώσει τη ζωή της λαϊκής οικογένειας και θα λύσει προβλήματα. Ακόμη κι αν αυτά τα χρήματα δοθούν θα καταλήξουν με τον ένα ή άλλο τρόπο στα ταμεία μεγάλων επιχειρήσεων και ομίλων».

Καταλήγοντας, ο Β. Μπούτας υπογράμμισε: «Δε θα συμπράξουμε σε επικίνδυνες αντιλήψεις για δήθεν δυνατότητες φιλολαϊκής ανάπτυξης μόνο στη Θεσσαλία, όταν σε όλη τη χώρα εφαρμόζονται βάρβαρες αντιλαϊκές και αντεργατικές πολιτικές. Ο λαός έχει ανάγκη από άλλο δρόμο ανάπτυξης, σε ρήξη και σύγκρουση με τα μονοπώλια και την εξουσία τους, καθώς και με τους αιρετούς των κομμάτων τους στην Περιφέρεια και τους Δήμους της Θεσσαλίας. Χρειάζεται λαϊκή συσπείρωση στο μέτωπο κοινωνικής συμμαχίας εργατοϋπαλλήλων, φτωχών αγροτών και ΕΒΕ, γυναικών και νεολαίας, στη συσπείρωση ΠΑΜΕ, ΠΑΣΥ, ΠΑΣΕΒΕ, ΟΓΕ και ΜΑΣ, για την ανατροπή των αντιλαϊκών πολιτικών, για την απόκρουση της βάρβαρης επίθεσης κυβέρνησης - τρόικας - βιομηχάνων. Κίνημα για άλλο δρόμο ανάπτυξης που κριτήριο θα έχει την αξιοποίηση των παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας για να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες λαϊκές ανάγκες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ