Κυριακή 14 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ

Πολλές φορές στην ιστορία μπήκε το δίλημμα αν «οι νεκροί μπορούν να νικήσουν τους ζωντανούς», αν δηλαδή τα υπολείμματα του παλιού είναι δυνατόν να επιβληθούν τελικά στο καινούριο και να μην το αφήσουν να υπάρξει και να αναπτυχθεί. Είναι γεγονός ότι για σύντομα χρονικά διαστήματα δίνεται αυτή η εντύπωση του πισωγυρίσματος που φτιάχνει προσωρινά τη δική του πραγματικότητα η οποία δίνει την εντύπωση της οριστικής. Ομως πάντα το αληθινά καινούριο τελικά γεννιέται και επιβάλλεται μέσα από τους συνεχείς αγώνες των λαών.

Η περασμένη χρονιά ήταν και αυτή μια αλληλουχία γεγονότων που αντανακλούσαν ακριβώς αυτή τη διαρκή πάλη των λαών να πλησιάσουν το καινούριο. Τον κόσμο που έρχεται. Ερχονται σε μόνιμη σύγκρουση με τις δυνάμεις του ιμπεριαλισμού και της εκμετάλλευσης, που σκόπιμα θέλουν να δίνουν την εντύπωση της μονιμότητας και του οριστικού κόσμου. Ομως οι αγώνες των λαών όλου του κόσμου κινούν την ιστορία και προετοιμάζουν με τον ένα ή άλλο τρόπο την αλλαγή.

Τα κείμενα που ακολουθούν δεν είναι με πλήρη ημερολογιακή σειρά, ούτε ο χώρος επέτρεψε την πλήρη παρουσίασή όλων των γεγονότων. Πολλά άρθρα για γεγονότα και περιοχές ολόκληρες του πλανήτη θα δημοσιευτούν σε μελλοντικά τεύχη του «Ρ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ