Τρίτη 9 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΒΡΩΜΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
Συνένοχη και η κυβέρνηση στο ΝΑΤΟικό έγκλημα

Μαζική συγκέντρωση στην πλατεία Κάνιγγος και συλλαλητήριο   πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή στην Αθήνα, με πρωτοβουλία της  ΠΕΔΥΕ και της ΝΔΕ

Με μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση που διοργάνωσαν η Παναθηναϊκή Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΠΕΔΥΕ) και η Νεανική Δράση για την Ειρήνη (ΝΔΕ) στην πλατεία Κάνιγγος, την περασμένη Παρασκευή το απόγευμα, χιλιάδες πολίτες καταδίκασαν το αποτρόπαιο και μαζικό έγκλημα που διαπράχτηκε σε βάρος των λαών της Βαλκανικής και ιδιαίτερα της Γιουγκοσλαβίας. Παράλληλα, κάλεσαν το λαό και τη νεολαία σε ένα αγωνιστικό προσκλητήριο για να φύγει το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια, να γυρίσουν τώρα όλοι οι Ελληνες στρατιωτικοί από το Κόσσοβο, τη Βοσνία, τα Σκόπια και την Αλβανία, να κλείσουν οι ΝΑΤΟικές και αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα, να καταργηθούν τα πυρηνικά και βιοχημικά όπλα, να σταματήσει το πρόγραμμα του «πολέμου των άστρων» από τις ΗΠΑ, να φύγουν τα πυρηνικά όπλα από τον Αραξο και να παρθούν μέτρα από ΟΗΕ, ΕΕ αποκατάστασης του περιβάλλοντος στη Γιουγκοσλαβία με τη διάθεση σχετικών κονδυλίων.

«Θέλουμε να ζούμε ειρηνικά, έξω οι βάσεις και τα πυρηνικά», ήταν ένα από τα συνθήματα που ακουγόταν στη συγκέντρωση ενώ πάνω σε ένα πανό αναγραφόταν «τέρμα πια θα-ΝΑΤΟ» αποκαλύπτοντας τις επιπτώσεις που θα έχουν μελλοντικά σε όλη τη Βαλκανική οι βομβαρδισμοί στη Γιουγκοσλαβία.

«Σήμερα, τόνισε ο Γρηγόρης Πετρόπουλος, Οργανωτικός Γραμματέας της ΠΕΔΥΕ, διαβάζοντας το ψήφισμα της συγκέντρωσης, εξακολουθούν να υπάρχουν στον κόσμο 30.000 περίπου πυρηνικές κεφαλές. Οι ΗΠΑ, κατά παράβαση των διεθνών συμφωνιών, διατηρούν πάνω από 300 πυρηνικές βόμβες στην Ευρώπη, μεταξύ των οποίων και στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη ΝΑΤΟική βάση στον Αραξο που αποτελούν κίνδυνο για την πατρίδα μας και την περιοχή». Συνένοχος, επισήμανε, στο ειδεχθές ΝΑΤΟικό ραδιενεργό έγκλημα είναι και η ελληνική κυβέρνηση που από την πρώτη στιγμή προσπάθησε και προσπαθεί με τερατώδη ψέματα να καθησυχάσει, στην πραγματικότητα να παραπλανήσει και να κοροϊδέψει ξεδιάντροπα τον ελληνικό λαό προκειμένου να φανεί αρεστή στους ΝΑΤΟικούς δολοφόνους, αποκρύπτοντας τις τραγικές συνέπειες από τη ρίψη των ραδιενεργών βομβών. «Την απάντηση, κατέληξε, εναντίον εκείνων που περιφρονούν την ανθρώπινη ζωή και υποθηκεύουν το μέλλον της ανθρωπότητας θα τη δώσουν οι αντιιμπεριαλιστικοί και αντιπολεμικοί αγώνες των λαών που αναπτύσσονται και δυναμώνουν».

Τη συμμετοχή της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ στο μεγάλο έγκλημα της Γιουγκοσλαβίας, επισήμανε και ο Κώστας Κορτζίδης, πρόεδρος του Συνδέσμου Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Μακρονήσου ενώ τόνισε πως σήμερα στον Αραξο υπάρχουν πυρηνικά όπλα από την εποχή του ψυχρού πολέμου που μόνο τον ελληνικό λαό δεν εξυπηρετούν. Από πλευράς του ο Δημ. Βογιατζής, εκπρόσωπος της Νεανικής Δράσης για την Ειρήνη, έθεσε το ερώτημα ποιο είναι το μέλλον για όσους προσβλήθηκαν από τους βομβαρδισμούς, ποιο είναι το μέλλον για το περιβάλλον και αν υπάρχει άλλος δρόμος από την αντίσταση. Στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας στη Βουλή, στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Κοινότητας και στο Μέγαρο Μαξίμου όπου και επέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ