Πέμπτη 3 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ - ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Ανταλλαγή πυρών μεταξύ στρατιωτών στα σύνορα

ΜΙΡΑΝΣΑΧ, ΚΑΜΠΟΥΛ, ΠΕΣΑΒΑΡ, ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.--

Ανταλλαγή πυρών σημειώθηκε χθες στα σύνορα Αφγανιστάν - Πακιστάν, μεταξύ Αφγανών και Πακιστανών στρατιωτών, χωρίς να διευκρινίζεται ο λόγος της πρόκλησης, καθώς οι δύο πλευρές αλληλοκατηγορούνται για την έναρξη και τα αίτια του επεισοδίου. Από τους πυροβολισμούς ένας Πακιστανός στρατιώτης σκοτώθηκε και ακόμα τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν, με το επεισόδιο να χαρακτηρίζεται ως το σοβαρότερο, την τελευταία τετραετία. Το Αφγανιστάν κατηγορεί το Πακιστάν για άτυπο «άσυλο» στους Ταλιμπάν, υποστηρίζοντας ότι ο στρατός δεν πράττει τα δέοντα για την αντιμετώπιση τους.

Ο εγκάθετος Αφγανός Πρόεδρος Χαμίντ Καρζάι, από την πλευρά του έφτασε χτες στην Ινδία, προκειμένου να συναντηθεί σήμερα με τον Ινδό πρωθυπουργό Μανμόχαν Σινγκχ, με κυρίαρχο ζήτημα την ασφάλεια, την αντιμετώπιση των «Ταλιμπάν» και το ρόλο του Πακιστάν, καθώς επίσης και την «ανάπτυξη», καθώς ινδικές εταιρείες ήδη επενδύουν στην «ανοικοδόμηση» του Αφγανιστάν. Ο Αφγανός Πρόεδρος αναμένεται να μιλήσει στη Σύνοδο Διαρκούς Ανάπτυξης, που οργανώνει στο Νέο Δελχί, το Ινστιτούτο Ενέργειας και Πόρων.

Την ίδια στιγμή, στο Πακιστάν τουλάχιστον εννιά άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες, σε επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο στην πόλη Πεσαβάρ και ακόμα 20 τραυματίστηκαν, χωρίς να είναι ξεκάθαρος από την αρχή ο στόχος της έκρηξης. Στην περιοχή Ορακζάι αεροσκάφη του κυβερνητικού στρατού υποστηρίζουν ότι σκότωσαν 15 «μαχητές» των «Ταλιμπάν», χωρίς να διασταυρώνονται οι ταυτότητες των νεκρών, ενώ ακολούθησαν και συγκρούσεις μεταξύ πακιστανικού στρατού και «μαχητών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ