Παρασκευή 4 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΡΩΗΝ ΔΕΚΟ
Ανάθεση «μελέτης» για τη διάλυση

Πρόσληψη ιδιώτη σε ρόλο «συμβούλου». Στόχος μαζικά λουκέτα, συγχωνεύσεις, απολύσεις

Το σχέδιο διάλυσης για πρώην ΔΕΚΟ βάζει μπροστά η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με στόχο να προχωρήσει σε μαζικά λουκέτα και συγχωνεύσεις ταυτόχρονα και σε απολύσεις εργαζομένων και από τις συγκεκριμένες επιχειρήσεις. Για το σκοπό αυτό προχωρά και στην πρόσληψη ιδιώτη σε ρόλο συμβούλου τους, κατά την παγιοποιημένη πλέον πρακτική τους που αφορά σε αναθέσεις «μελετών», όπως για το λεγόμενο ενιαίο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, τις δαπάνες νοσοκομείων και Υγείας, τη λειτουργία του φοροεισπρακτικού μηχανισμού τους κ.ά., «δουλειές» που έχουν δοθεί σε ισχυρές επιχειρήσεις και μονοπώλια.

Ο ιδιώτης, που θα πάρει τη «δουλειά» στις πρώην ΔΕΚΟ, θα αναλάβει τα παρακάτω:

  • Να εκτιμηθεί «προσεκτικά το περιβάλλον του κάθε φορέα και οι υφιστάμενες οργανωτικές, διοικητικές και εργασιακές σχέσεις ενόψει των αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων».
  • Να βρει τους «τρόπους» για την άμεση μείωση δαπανών στις επιχειρήσεις και φορείς, στο πλαίσιο των «απαιτήσεων που απορρέουν από τη συμμετοχή της Ελλάδας στο μηχανισμό στήριξης».
  • Να στηρίξει την κυβέρνηση σε θέματα «ιεράρχησης προβλημάτων», βάζοντας και τους ανάλογους στόχους, δηλαδή για το πώς θα κλιμακώσουν τα λουκέτα. Αντικείμενο της μελέτης είναι και η «επικαιροποίηση και εξειδίκευση της στρατηγικής μεταρρύθμισης του κρατικού προϋπολογισμού».
  • Η αμοιβή του ιδιώτη για τις «συμβουλές», στην πραγματικότητα για την εφαρμογή των ήδη δρομολογημένων μέτρων, θα φτάσει στο εξωφρενικό ποσό των 900.000 ευρώ, χώρια ο ΦΠΑ!

Με τη λεγόμενη, από τους ίδιους, «αναδιοργάνωση και διοικητική μεταρρύθμιση» περιμένουν να πετσοκόψουν δαπάνες ύψους 1,5 δισ. ευρώ μέχρι το 2013 από τα οποία τουλάχιστον 500 εκατ. ευρώ μέσα στο 2011.

Σε αυτό το πλαίσιο κάτω από κάθε ισχύουσα νόρμα πέφτει και ο αριθμός των εργαζομένων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Πέρα από τις μαζικές απολύσεις βάζουν το πλαφόν μία μόλις πρόσληψη για κάθε 5 «αποχωρήσεις» (στενός δημόσιος τομέας, δημόσιες επιχειρήσεις, ΟΤΑ, άλλοι δημόσιοι οργανισμοί). Ταυτόχρονα, ετοιμάζουν μαζικές μετατάξεις δεκάδων χιλιάδων υπαλλήλων σε άλλες υπηρεσίες και, βέβαια, με κουτσουρεμένους τους μισθούς. Καθεστώς μαζικής ομηρίας ετοιμάζουν και για υπό μετάταξη εργαζόμενους που θα τους έχουν στο «περίμενε» προκειμένου να καλυφθούν οι αντιλαϊκές νόρμες τους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Λουκέτα και απολύσεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα (2011-01-05 00:00:00.0)
Τι μεθοδεύουν κυβέρνηση - τρόικα (2010-11-13 00:00:00.0)
Τα χειρότερα τα έχουν για μπροστά (2010-11-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ