Σάββατο 5 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ
Ετοιμοι να ανταποκριθούν στον αντιλαϊκό τους ρόλο

Στο ρόλο που τους απέδωσε λίγο πριν τις τοπικές εκλογές ο πρωθυπουργός, ότι αποτελούν ένα μικρό υπουργικό συμβούλιο και άρα ταγμένοι να υλοποιούν την άγρια αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ, προσπαθούν με θέρμη να ανταποκριθούν οι 13 αιρετοί περιφερειάρχες της χώρας, οι οποίοι συναντήθηκαν χθες με τον υπουργό Εσωτερικών Γ. Ραγκούση, για να συζητήσουν όλα τα κεντρικά ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία των ΟΤΑ β` βαθμού. Στο δελτίο Τύπου που εξέδωσαν για τη συνάντηση, εκφράζουν την ικανοποίησή τους τόσο για το περιεχόμενο αυτής, όσο και για τις δεσμεύσεις που ανέλαβε ο υπουργός.

Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος της Ενωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ) και περιφερειάρχης Αττικής Γ. Σγουρός είπε ότι συζητήθηκαν με τον Γ. Ραγκούση θεσμικά, διοικητικά και οικονομικά θέματα, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Ακόμη, ανέφερε ότι συμφωνήθηκε η σύσταση Μεικτής Επιτροπής, στην οποία θα συμμετέχουν περιφερειάρχες και πολιτική ηγεσία του υπουργείου, προκειμένου να δίνονται άμεσες λύσεις στα προβλήματα που ανακύπτουν καθημερινά κατά την εφαρμογή του «Καλλικράτη». Τέλος, σε κατ' ιδίαν συζήτηση με τους δημοσιογράφους, τόνισε πως αυτός και οι άλλοι 12 περιφερειάρχες λειτουργούν υπερκομματικά στην κατεύθυνση της εφαρμογής της διοικητικής μεταρρύθμισης.

Μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών, οι 13 περιφερειάρχες στη συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής της ΕΝΠΕ αποφάσισαν ομόφωνα τη διεξαγωγή ημερίδας με θέμα τη «Διαχείριση απορριμμάτων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ