Σάββατο 5 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Μόνη απάντηση η συντονισμένη δράση

Δυνάμεις της Αστυνομίας επιχείρησαν να φοβίσουν τους μετανάστες που συμμετείχαν στη χτεσινή σύσκεψη για την απεργία

Κατάμεστη η αίθουσα, παρά την επιχείρηση τρομοκράτησης
Κατάμεστη η αίθουσα, παρά την επιχείρηση τρομοκράτησης
Η ανάγκη να δυναμώσει η ενότητα των μεταναστών σε ταξική κατεύθυνση και σε κοινό μέτωπο με τους Ελληνες, αποτυπώθηκε χθες το απόγευμα στη σύσκεψη που διοργάνωσε η Γραμματεία Μεταναστών του ΠΑΜΕ μπροστά και στην απεργία στις 23 Φλεβάρη.

Μετανάστες εργαζόμενοι από όλους σχεδόν τους κλάδους και άνεργοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των ταξικών δυνάμεων και συζήτησαν για όλα όσα συνθλίβουν τη ζωή τους.

Στο μεταξύ, άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. και της Δημοτικής Αστυνομίας, λίγο πριν την έναρξη της σύσκεψης, πραγματοποιούσαν ελέγχους έξω από τα γραφεία του ΠΑΜΕ, σε μια προσπάθεια τρομοκράτησης των μεταναστών. Με παρέμβαση των συνδικαλιστών, οι αστυνομικές δυνάμεις απομακρύνθηκαν και παρά την παρουσία της Αστυνομίας στα γύρω στενά, η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε με μεγάλη συμμετοχή μεταναστών και συνδικάτων.

«Είναι ανάγκη οι Ελληνες μαζί με τους μετανάστες μπροστά και στην απεργία στις 23 Φλεβάρη να δυναμώσουν τους αγώνες τους για να βάλουν φραγμό στις επιδιώξεις της κυβέρνησης και των κομμάτων που στηρίζουν την ΕΕ», που ενώνονται σε μία κοινή γραμμή, φτιάχνουν φράχτες και μηχανισμούς περιφρούρησης που θα βοηθούν στην εξόντωση όσων τολμούν να περάσουν στη χώρα μας για να σωθούν από τη φτώχεια και τους πολέμους, τόνισε η Χρ. Λαμπούδη, εκ μέρους της Γραμματείας του ΠΑΜΕ.

Σε άλλο σημείο, ανέφερε ότι όσοι από τους μετανάστες μένουν άνεργοι, θα αντιμετωπίζουν και το πρόβλημα της απέλασης, ενώ όσοι έχουν δουλειά βρίσκονται αντιμέτωποι με φαινόμενα ρατσισμού. Επιπλέον, είπε, από τις 45.000 άδειες παραμονής που έχουν εγκριθεί, μόνο 2.000 - 3.000 έχουν δοθεί. Αναφορικά με τους απεργούς πείνας στη Νομική Σχολή, είπε ότι η κυβέρνηση, η ΝΔ, ο ΛΑ.Ο.Σ. και φασιστικές οργανώσεις αξιοποιούν τα προβλήματα των μεταναστών για να δυναμώσουν το ρατσισμό και να αφαιρέσουν δικαιώματα και ελευθερίες από όλους.

Χαρακτηριστικές ήταν οι τοποθετήσεις των μεταναστών κατά τη διάρκεια της συζήτησης που ακολούθησε. «Δουλεύω τέσσερα χρόνια, αλλά εξαιτίας του ότι τα χαρτιά μου φαίνονται πλαστά δεν μου αναγνωρίζουν τα ένσημα», είπε ένας μετανάστης από το Μπαγκλαντές, ενώ ένας άλλος πρόσθεσε: «Υπάρχουν πολλές εταιρείες που παίρνουν εργάτες στη δουλειά για πέντε ή δέκα ημέρες και μετά δεν τους πληρώνουν. Σε αυτή την κατάσταση βρίσκομαι εγώ σήμερα».

Καταγγελία του ΠΑΜΕ

Με ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ σημειώνει, ανάμεσα σε άλλα: «Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει τον δήμαρχο Αθηναίων Γ. Καμίνη και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χ. Παπουτσή γιατί με εντολή τους άνδρες της Αστυνομίας και της Δημοτικής Αστυνομίας επιχείρησαν να τρομοκρατήσουν μετανάστες που την ώρα εκείνη έμπαιναν στα γραφεία του ΠΑΜΕ». «Το ΠΑΜΕ ξεκαθαρίζει προς την κυβέρνηση, τον δήμαρχο Αθηναίων και σε κάθε λογής μηχανισμούς ότι η τρομοκρατία δεν θα περάσει», τονίζει και καταλήγει: «Θα συνεχίσει να παλεύει για τα δικαιώματα Ελλήνων και Μεταναστών εργατών ενάντια στην εκμετάλλευση, στην αντεργατική πολιτική κυβέρνησης, ΕΕ, κεφαλαίου, που χτυπάει ενιαία τους εργαζόμενους ανεξάρτητα από εθνικότητα, θρησκεία και φύλο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ